Ústecký kraj: Pět osobností obdrželo Cenu hejtmana

23.10.2019 18:47

Ceny hejtmana Ústeckého kraje za rok 2018 byly předány pěti vynikajícím osobnostem za jejich mimořádné zásluhy o rozvoj Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Pět osobností obdrželo Cenu hejtmana
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Laureáti převzali diplom a šek na finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka a Martina Koláře ze společnosti Net4Gas, která je generálním partnerem Ceny hejtmana.

„Všechna dnešní ocenění jsou opravdu zasloužená, vybrali jsme ty nejlepší z nejlepších. Jsem rád, že udělování Ceny hejtmana se stalo v Ústeckém kraji hezkou tradicí, a věřím, že v kraji bude stále dost pracovitých, úspěšných lidí, ze kterých se bude vybírat pro ocenění v dalších letech,“ řekl v úvodu slavnostního večera hejtman Bubeníček.

Cenu hejtmana Ústeckého kraje 2018 získali:

Za regionální rozvoj Ludmila Holadová
Byla ředitelkou Okresní agrární komory Most od jejího založení. Byla oporou zemědělců celého kraje a zasloužila se o rozvoj zemědělské výroby. Řadu let také organizovala akce krajského významu - Regionální potravina, Potravina kraje Přemysla Oráče, Dožínky. 

V oblasti zdravotní a sociální MUDr. Pavel Dlouhý
Je primářem Infekčního oddělení Masarykovy nemocnice a vedoucí AIDS centra. V posledních letech se zajímá o problematiku HIV a léčbu chronické hepatitidy B a C, byl hlavním řešitelem mnoha klinických studií a autorem několika kapitol v knize Lékařské repetitorium. Přednáší v rámci postgraduálního vzdělávání lékařů a sester, pro odborné společnosti i veřejnost. Byl opakovaně členem komise pro mikrobiologii, imunologii a přenosné nemoci Interní grantové agentury Ministerstva zdravotnictví.

V kategorii sport Mgr. Pavel Budínský
Dlouhá léta zasvětil trenérské činnosti u mladších žáků, mladšího a staršího dorostu a 15 let trénoval A mužstvo BK Děčín. Kromě toho se věnoval také lektorské a publikační činnosti. 

V oblasti kultury Miroslav Rejha
Ten v roce 1980 založil dechový orchestr Lounská třináctka a celá léta je jeho kapelníkem. Od roku 1983 také organizuje a zajišťuje pravidelnou akci Nedělní odpoledne s Lounskou třináctkou a nově Lounskou křídlovku.

Za vědu a výzkum prof. RNDr. Jiří Cihlář, CSc.
Odborně se věnuje dvěma oblastem – didaktice matematiky a teorii pravděpodobnosti a matematické statistice. Je řešitelem a spoluřešitelem řady projektů z oblasti statistiky i didaktiky, autorem a spoluautorem řady monografií, článků v časopisech a především učebnic pro základní školy. Působí v Jednotě českých matematiků a fyziků, zaměřuje se zejména na práci s talentovanými žáky, přednášky, semináře a dílny pro učitele ZŠ a SŠ. 

Cena hejtmana Ústeckého kraje byla letos udělována po osmé, celkem už je v Ústeckém kraji 35 laureátů tohoto významného ocenění. Letos se vybíralo z 27 občanských nominací. 

Slavnostní předání proběhlo v krásném historickém interiéru vily Diplomat patřící Konzervatoři Teplice, příspěvkové organizaci. Tato umělecká škola zajistila také kulturní část programu, koncert Saxofonového kvarteta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…