Ústečtí celníci zabavili více než tisíc padělků

06.12.2017 11:26

Nezdaněné cigarety, dětské stavebnice, sportovní obuv, pánské ochrany a další podezřelé zboží označené ochrannými známkami zajistili ústečtí celníci v uplynulých dnech ve svém regionu.

Ústečtí celníci zabavili více než tisíc padělků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

S blížícími se vánočními svátky zaměřili celníci kontrolní činnost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Na severu Čech kontrolovali nejen stánky na příhraničních tržnicích, ale i obchody v obcích a ve městech. Kontroloři odhalili 1 258 falzifikátů v hodnotě dosahující téměř 1,5 milionu korun, vyčísleno v ceně originálních výrobků. Mezi zajištěným zbožím převažovala obuv (862 párů), sluchátka (158 kusů), stavebnice (128 kusů), pánské ochrany a parfémy po 45 kusech. Veškeré podezřelé zboží celníci po dohodě s majiteli dotčených značek zajistili a uskladnili ve svých skladech.

Při kontrole litvínovské prodejny potravin označil služební pes Indy vycvičený na vyhledávání tabáku a tabákových výrobků balení s krabicovými mléky. Celníci v krabicích objevili místo bílého nápoje nezdaněné cigarety různých značek. Přesněji 69 krabiček bez platných tabákových nálepek.

Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále, nicméně spotřebitelé by měli být při svých nákupech obezřetní. Neoriginální zboží bývá zpravidla levnější, ale často i nekvalitní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…