Uživatelé aplikace EPP Pomáhej pohybem podpořili malé běžce z Libereckého kraje

20.07.2015 11:58

Letošní ročník sportovně zábavné akce pro děti z mateřských škol Běh nás baví podpořili uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem.

Uživatelé aplikace EPP Pomáhej pohybem podpořili malé běžce z Libereckého kraje
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Prostřednictvím svých pohybových aktivit pro něj v aplikaci nasbírali potřebný počet bodů, a zástupci Nadace ČEZ tak v sobotu 18. července mohli pořádající organizaci A-styl Liberec předat vysportovaný příspěvek ve výši 40 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem téměř 105 tisíc lidí.

Akce Běh nás baví je součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje a jeho cílem je pomocí zábavných aktivit přiblížit sport a zdravý životní styl dětem už od útlého věku. „Letos jsme pořádali již třetí ročník, kterého se zúčastnilo více než 700 dětí z 20 mateřských škol Libereckého kraje. Ústřední disciplínou byl běžecký závod na 40 metrů, děti však zápolily i v dalších sportech, jako například v jízdě na koloběžce, slalomu s velkým míčem nebo oblíbeném skákání v pytli,“ sdělila Lucie Jakubcová z pořádající organizace A-styl Liberec. Celá akce se navíc odehrávala v režii skutečného mistrovství, nechyběl ani ceremoniál s hymnou a vlajkou na stožáru či vyhlašování výsledků se stupni vítězů a medailemi.

Díky lidmi vysportované podpoře převzali zástupci organizaci A-styl Liberec od Nadace ČEZ symbolický šek na 40 tisíc korun na sobotní liberecké RunTour. I tam přítomní běžci zapínali mobilní aplikaci Skupiny ČEZ, aby v průběhu závodu pomáhali svým pohybem dobré věci.

„V průběhu RunTour přibyla v naší aplikaci velká dávka bodů. Máme radost, že se ČEZ EPP na obdobných akcích těší stále větší oblibě. Závodníci ze sebe vydávají maximum, a když tím navíc pomáhají veřejně prospěšným projektům, dobrý výkon hřeje dvojnásobně,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Vybraným projektům lze prostřednictvím mobilní aplikace ČEZ EPP pomáhat i dalšími druhy pohybu, například jízdou na kole, lyžováním nebo i obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, z nichž si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz
i samotná aplikace ČEZ EPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …