V Krajské zdravotní se školili lékaři ze Srbska

12.06.2015 18:15

V Krajské zdravotní, a. s. – Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, o. z. se od 18. května do 5. června školilo dvacet lékařů z oblastí Jižního Banátu v Srbsku, zejména z partnerských měst Ústeckého kraje Bela Crkva a Vršac. Přijeli si do Krajské zdravotní nejen zvýšit odborné znalosti a dovednosti, ale také získat informace o možnostech modernizace zdravotnické infrastruktury.

V Krajské zdravotní se školili lékaři ze Srbska
Foto: Radim Panenka
Popisek: Česká a Srbská vlajka

V průběhu dnů prošli stážisté odděleními chirurgických oborů, internou, plicním oddělením, odbornými ambulancemi, novorozeneckým oddělením a ARO. Získali tak zejména nové informace a praktické zkušenosti s využíváním moderních zdravotnických přístrojů, léčebných postupů i řízení procesu zdravotní péče.

Návštěva srbských zdravotníků se koná v rámci projektu Zvyšování kompetencí pracovníků ve zdravotnictví a navázání dlouhodobé spolupráce mezi studenty středních škol ve městech Vršac a Bela Crkva a Ústeckém kraji, který byl podpořen z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí České republiky v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

Spolupráce se Srbskem byla zahájena v roce 2010 projektem Zvyšování absorpční kapacity pro rozvoj venkova. Dlouhodobá spolupráce je oboustranně hodnocena jako velmi přínosná a postupně se zaměřuje na konkrétní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…