V Pardubické nemocnici byla otevřena nová centrální odběrová místnost

04.05.2017 12:38

Pardubická nemocnice připravila novinku pro zlepšení komfortu pacientů. V pavilonu oddělení klinické biochemie a diagnostiky byla otevřena nová centrální odběrová místnost. Pracoviště, které bude sloužit k odběrům biologického materiálu – krve pacientů, bylo uvedeno do provozu v tomto týdnu.

V Pardubické nemocnici byla otevřena nová centrální odběrová místnost
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

„Touto změnou ušetříme čas lidem čekajícím na vyšetření v ambulancích. Zejména v ranních a dopoledních hodinách sem dochází řada pacientů, kteří přicházejí pouze na odběr krve. Nyní budou směřovat do centrální odběrové místnosti, což bude mít pozitivní vliv na chod ambulancí,“ řekla ředitelka Pardubické a Chrudimské nemocnice Štěpánka Fraňková.

Centrální odběrová místnost nebude sloužit pouze ambulantním pacientům Pardubické nemocnice, kteří se dostaví na plánovaný odběr s vyplněnou žádankou. Tohoto pracoviště mohou využít rovněž pacienti externích poskytovatelů ambulantních zdravotních služeb.

„Vznikem centrální odběrové místnosti se zároveň i zefektivní provoz v nemocnici. Dosud lidé na plánované odběry krve docházeli do jednotlivých ambulancí, odkud se vzorky následně musely dopravit na laboratorní vyšetření na oddělení klinické biochemie a diagnostiky. Nyní už budou odběry probíhat přímo v budově laboratoře,“ uvedla ředitelka Fraňková.

Odběrová místnost je umístěna v přízemí pavilonu oddělení klinické biochemie a diagnostiky (budova č. 26). Provozní doba je každý všední den od 7.00 do 15.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…