V Poděbradech pomáhá nová povolená Konopná lékárna

08.10.2014 14:54

Kožní problémy, bolesti pohybového aparátu a řadu dalších zdravotních neduhů, které sužují obyvatele lázeňského města Poděbrady i okolí, lze nově řešit zákonnými produkty z léčivého konopí. Na ulici Husova otevírá nová Konopná lékárna. První zdejší lékárna, specializovaná výhradně na prostředky z léčivého konopí.

V Poděbradech pomáhá nová povolená Konopná lékárna
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Konopná lékárna má ve své nabídce produkty z konopí s nízkou povolenou hladinou THC do 0,3 %, tudíž nikdo se nemusí obávat následků. Prostředky si však zachovávají veškeré léčivé účinky konopí. „Lidé mají možnost zjistit, co vlastně konopí dokáže a kde ho mohou najít v té nejlepší kvalitě. Co skutečně umí konopná mast Carun, jediný zdravotnický prostředek z konopí u nás, k čemu je dobré pravidelně konzumovat semínko,“ říká o nejpopulárnějších konopných produktech Jiří Stabla, zakladatel lékáren z Carun Pharmacy s tím, že je moc rád, že se podařilo lékárnu prosadit i v tak nádherném lázeňském městě, jaké Poděbrady jsou a věří, že si obyvatelé do této lékárny najdou cestu.

Nejrozsáhlejší nabídka konopných výrobků v ČR

Konopné lékárny jsou místem, kde lidé dostanou informace a produkty si mohou i vyzkoušet. Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým olejem, krémem na obličej, mýdlem, ústní vodou či intimním gelem jsou v apatyce k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nechybí ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný na různé bolesti, při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů.

Carun pomáhá lidem

„Je mi 73 let a trpěl jsem ekzémem na rukou a na nohou, také jsem měl velice suchou a popraskanou pleť. Od lékaře jsem dostal dvě kortikoidní masti, které ale vůbec nezabrali. Když jsem narazil na produkty Carun, bylo mi na mé problémy doporučeno konopné mýdlo, konopné loupané semínko a univerzální mast Carun. Během následujících 2 měsíců jsem měl po problému,“ svěřil se například Jiří Mrázek.

Konopí pomohlo i Pavle Chaberové. „Již 20 let mám komplikace s trávením. Nejdříve jsem měla problémy se zácpou a špatnou pohyblivostí střev, což lékaři řešili projímadly, ale pak nastal přesný opak a začaly průjmy a s tím spojené potíže se slinivkou a žlučníkem. Díky neúspěchu léčby jsem nakonec přestala pojídat chemické léky a raději je všechny vysadila. Poté jsem začala používat přípravky Carun, konkrétně konopné loupané semínko a spolu s dietou se mi zlepšilo mé trávení už během 3 měsíců,“ uvedla.

K prevenci i snížení příznaků nemocí a úrazů

V konopné lékárně lidé naleznou rozsáhlé spektrum těch nejkvalitnějších konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež jsou odborníky doporučované na zmírnění příznaků chorob. Produkty Carun totiž obsahují na rozdíl od jiných na trhu konopný výtažek. Ten se řadí mezi účinný, levný a šetrný lék na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky. Právě takové účinné produkty v lékárně naleznete.

Produkty z konopné lékárny pomohou například s kožními onemocněními jako atopickým ekzémem či lupénkou, pomohou i handicapovaným s proleženinami. Prostředky z léčivého konopí, jako doplňky stravy, jsou vhodné i pro sportovce či maminky s dětmi a další vyznavače zdravého životního stylu a výrobků z konopí.  K mání je v lékárně i široké spektrum produktů určených k prevenci a také k potlačení příznaků řady nemocí. Pro zajímavost je krém kupříkladu natolik přírodní, že jej lze dokonce i jíst.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníci

Před nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli, a proto došlo i k registraci tohoto slovního spojení. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.

Základní informace o konopné lékárně:

Adresa:

Husova  6/17
290 01 Poděbrady

Otevírací doba: po-pá 9.00-12.00, 14.00-17.00, so: 9.00-12.00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…