V červenci hygienici zkontrolovali 2 097 stravovacích zařízení

07.08.2015 10:23 | Zprávy

Hygienici ani v létě a s ním spojeném období prázdnin nepolevují v kontrolách stravovacích zařízení. V jejich „hledáčku“ nejsou jen restaurace, ale také provozovny hromadného stravování. Orgány ochrany veřejného zdraví tak chrání zdraví spotřebitelů.

V červenci hygienici zkontrolovali 2 097 stravovacích zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jídlo v restauraci, ilustrační foto

„V červenci 2015 bylo v 2 097 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 2 217 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme zaznamenali ve stavebně-technickém vybavení provozoven, dodržování provozní hygieny nebo v nevyhovujícím způsobu skladování potravin. Provozovnu bylo nutné uzavřít či pozastavit činnost v 11 případech, v 15 případech pak byla nařízena povinná sanitace a deratizace. Celková výše uložených sankcí za první prázdninový měsíc čítá 897 000 Kč," uvádí hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

Nemyslíte, že byste jako politici měli respektovat především názor většiny lidí?

Ne jen odborné veřejnosti? Jeden příklad za všechny. Podle různých průzkumu většina Čechů nechce Euro, a vy ho přesto prosazujete. Tak kde je pak nějaký respekt? Nehledě na to, že proti přijetí Eura je třeba i řada odborníků a ekonomů.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DIAMO: Monitorujeme lokalitu bývalého kladenského uhelného revíru

13:21 DIAMO: Monitorujeme lokalitu bývalého kladenského uhelného revíru

Kolegové z našeho referátu Kladno monitorují lokalitu bývalého kladenského uhelného revíru.