V posledních pěti letech podpořily Lesy ČR naše olympioniky 40 miliony korun

29.07.2016 17:10

Část výnosu z hospodaření ve státních lesích věnují na podporu našich olympioniků také Lesy České republiky.

V posledních pěti letech podpořily Lesy ČR naše olympioniky 40 miliony korun
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Od roku 2012 do roku 2016 podnik poskytl na základě smlouvy sjednané na toto období celkem 40 milionů korun. Obecně nyní podnik přispívá na masové a mládežnické sporty s pobytem venku, zejména v lese. 

Co může podpora olympioniků Lesům ČR přinést? Je to stejné jako v případě loňské prezentace podniku ve státním pavilonu na EXPO v Miláně. „Dříví se jen proto více nebo za vyšší cenu neprodá. Jde ale o reprezentaci státu na mezinárodní úrovni a k této podpoře se hlásíme,“ říká generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Na olympijských hrách bude podnik prezentován formou loga využitého v tiskovinách, na webu, pozvánkách, panelech, bannerech nebo při tiskových konferencích s olympioniky.

Lesy ČR mají s Českým olympijským výborem uzavřenu pětiletou smlouvu na 40 milionů korun, podnik tedy ročně přispívá osmi miliony korun. „Jiné náklady neplánujeme,“ uvedl obchodní ředitel podniku Radek Srba.  O smlouvě na další období zatím není rozhodnuto.

„Našim sportovcům fandíme a budeme je při olympijském dění sledovat, ale ještě více držíme palce našim lesům oslabeným suchem, a přejeme jim, aby více pršelo a zlepšil se tak jejich zdravotní stav - zejména na Moravě,“ dodal generální ředitel Daniel Szórád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

13:04 HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

Letošní pálení čarodějnic můžeme z pohledu hasičů zařadit mezi ty průměrné za posledních několik let…