V rámci projektu “Máme rádi zvířata“ Státní veterinární správa navštívila přes 200 školek

22.11.2017 18:57

V rámci vzdělávacího projektu „Máme rádi zvířata“ v průběhu měsíce října uskutečnili úřední veterinární lékaři 256 přednášek v celkem 212 mateřských školách a celkový počet „proškolených“ předškoláků se vyšplhal přes 6 tisíc.

V rámci projektu “Máme rádi zvířata“ Státní veterinární správa navštívila přes 200 školek
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Uvedená čísla ilustrují skutečně velký zájem mateřských škol o tento projekt. V jeho rámci děti z mateřských školek získaly od úředních veterinárních lékařů zábavnou a hravou formou informace o domácích i volně žijících zvířatech a rovněž o zásadách správného chování k živým tvorům a zodpovědné péči o ně. Celou akci zajišťovali vlastními silami pracovníci Státní veterinární správy (SVS).

Součástí projektu je také soutěž o nejhezčí dětský obrázek se zvířecí tématikou, kdy se právě v současnosti rozhoduje o výběru nejlepšího díla. Do soutěže se zapojilo takřka 50 školek. O vítězi bude jasno začátkem prosince, kdy se uskuteční slavnostní vyhlášení vítězné školky. Toho se zúčastní ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád, který vítězné školce předá vstupenky do pražské zoologické zahrady.

Vzhledem ke zmíněnému enormnímu zájmu o projekt „Máme rádi zvířata“ ze strany mateřských škol usiluje SVS o získání nutných finančních prostředku, aby se v příštím roce mohl uskutečnit další ročník osvětových návštěv a soutěže pro mateřské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…