V sídle Zlínského kraje se představuje Klub českých turistů a fotograf zachycující krásu rally

08.08.2016 18:48

Výstava nazvaná „S foťákem na Barumku", jejímž autorem je Zdeněk Knapik, přibližuje prostřednictvím několika desítek černobílých i barevných fotografií atmosféru populární zlínské rally, která je už přes 30 let součástí evropského šampionátu. Autor na svých snímcích zachycuje především závodní auta přímo na trati, ale nabízí také několik momentek ze servisního zákulisí. K vidění jsou přitom i unikátní snímky ze sedmdesátých let.

V sídle Zlínského kraje se představuje Klub českých turistů a fotograf zachycující krásu rally
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

„O fotografování jsem se začal zajímat už na základní škole a snažil jsem se obrazově zachytit již první ročníky Barumky, a to zapůjčeným fotoaparátem značky Flexaret. Fotografování rally jsem se pak věnoval až do poloviny osmdesátých let," prozradil Zdeněk Knapik. Autorovy kroky se poté po studiu na Institutu výtvarné fotografie v Ostravě začaly ubírat trochu jiným směrem a k automobilovým soutěžím se jako fotograf začal postupně vracet až s nástupem digitální techniky. Od roku 2008 je aktivním členem Fotoklubu Beseda Otrokovice a své fotografie pravidelně představuje na klubových výstavách. V Baťově mrakodrapu je výstava Zdeňka Knapika umístěna v 16. etáži.

Výstava Klubu českých turistů (KČT) seznamuje s činností jeho zlínské pobočky (tzv. odboru). Představuje jeho historii, pravidelně pořádané akce, aktivity turistických oddílů mládeže a především pak snímky z cest jeho členů po tuzemsku i zahraničí. K vidění tak jsou fotografie nejen z českých a moravských hor, ale například také z Polských Tater, Dolomit, nebo slovenské Oravy. Historie KČT sahá do roku 1888, kdy byl klub založen skupinou vlastenců okolo Vojty Náprstka. Dnes má necelých 40 tisíc členů, z toho téměř čtvrtinu mládeže. Ve Zlíně KČT působí od roku 1926, tedy přesně 90 let. Výstava vznikla právě u příležitosti tohoto kulatého výročí. Je možno ji navštívit ve 3. etáži Baťova mrakodrapu.

Obě výstavy jsou přístupné zdarma.

Zpracoval: Jan Vandík

V sídle kraje se představuje Klub českých turistů i fotograf zachycující atmosféru rally

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…