VLS: Česko-rakouská spolupráce na Šumavě běží v době pandemie po síti

17.05.2021 8:35

Přeshraniční spolupráce Vojenských lesů a statků a rakouských destinačních agentur na Šumavě, jejímž výsledkem je například Naučná stezka s návštěvnickým střediskem na Olšině nebo probíhající oprava zbývajících částí Schwarzenbergského plavebního kanálu, se nezastavila ani v době pandemie.

VLS: Česko-rakouská spolupráce na Šumavě běží v době pandemie po síti
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Důkazem je on-li seminář, realizovaný v rámci programu Interreg V na téma „Zaniklé obce v území hospodaření VLS – historie a současnost, který proběhl 7. května.

Vzhledem k nařízení vlády a opatřením proti šíření onemocnění COVID-19 nebylo možné, aby se čeští a rakouští projektoví partneři sešli na dalším společném semináři přímo na Olšině, jak bylo původně plánováno. Ten květnový se tentokrát konal on-line. Během prezentace na téma „Zaniklé obce v území hospodaření VLS“ vedené panem Vlastimilem Smutkem se všichni účastníci semináře virtuálně přenesli do části území, které obhospodařují VLS. Během povídání tak „prošli“ obdobími od počátku osídlení této oblasti, přes vznik výcvikového prostoru a vojenského újezdu až po současnost. Pozornost byla věnována životu obyvatel, jejich práci, kulturnímu vyžití i osudům, a také způsobu hospodaření v lesích i mimo ně v různých dobách. Fotografie zavedly účastníky do některých dnes již zaniklých obcí a osad, jakými byly např. Ondřejov, Jablonec a Starý Špičák, i na místa obnovených, zejména sakrálních památek. Postupnou přeměnu kulturní krajiny zpět v krajinu přírodní a jedinečnost tohoto území patřící mezi evropsky významné lokality pak přiblížily další fotografie. Reálnou návštěvu těchto míst plánují kolegové z hornoplánské divize i jejich rakouští partneři z Böhmerwaldschule, až to situace opět dovolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…