VLS: Vánoční stromky z Ralska opět zamíří do dětských domovů na Liberecku

16.11.2018 8:58

Vojenské lesy a statky již tradičně do dětských domovů zdarma rozvezou poslední listopadový týden borovičky, které jsou typickou dřevinou unikátní přírodní lokality.

VLS: Vánoční stromky z Ralska opět zamíří do dětských domovů na Liberecku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Lesníci Vojenských lesů a statků (VLS) v Ralsku chodí v těchto dnech po lesích a vybírají stromky, které udělají za několik týdnů radost dětem v dětských domovech. V příštím týdnu si pro ně přijdou lesní dělníci s motorovou pilou, stromky se pak shromáždí a VLS je v posledním listopadovém týdnu rozvezou do dětských domovů na Liberecku.

„Jde o borovičky, které jsou typickou dřevinou Ralska. Vybíráme nejhezčí stromky z těch, které bychom vytěžili v rámci výchovných zásahů v porostech. Možná nejsou tak tvarově dokonalé jako vánoční stromky pěstované na specializovaných plantážích ve Skandinávii, kterým dává veřejnost často v posledních letech přednost. Ale pro mne osobně je tohle skutečnější, opravdovější vánoční stromeček – ten, který rostl v naší přírodě,“ říká Roman Vohradský, ředitel divize VLS v Mimoni, která v Ralsku hospodaří.

Stromky z Ralska zamíří celkem do sedmi dětských domovů v Libereckém kraji – do Dubé-Deštné, České Lípy, Dětského centra Sluníčko v Liberci, do Hamru na Jezeře, Semil a Frýdlantu, DD, ale také do Krompachu. Do každého z nich Vojenské lesy posílají jeden velký stromeček do společných prostor a pak menší borovičku pro každou "rodinku."

„Je to tradice, kterou v Ralsku držíme už déle než deset let. Stromky dětem dodáme i rozvezeme zdarma tak, aby je měly před nedělí 2. prosince, kdy začíná advent," dodal ředitel Vohradský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…