VŠCHT: Lukáš Pekárek získal Cenu ministra školství

01.12.2017 8:44

Ve středu 29. listopadu byly v Senátu Parlamentu České republiky předány ceny MŠMT v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017.

VŠCHT: Lukáš Pekárek získal Cenu ministra školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vysoká škola chemicko-technologická

Cenu ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající studenty a absolventy studia ve studijním programu a za mimořádné činy studentů obdržel Lukáš Pekárek z VŠCHT Praha.

Student Fakulty potravinářské a biochemické technologie zaujal tím, že zavedl postupy pro purifikaci virových strukturních proteinů. Analýzou jejich interakcí s nukleovou kyselinou položil základy pro zavedení kvantitativního systému pro skládání virových částic Dengue a Zika a hlavně pro testování možných inhibitorů těchto nebezpečných virů.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy tuto cenu uděluje od roku 2014. Ocenění může získat student nebo absolvent bakalářského, magisterského nebo doktorského studijního programu za mimořádné výsledky ve studiu nebo ve vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti související se studiem. Ocenění lze udělit i za mimořádný čin prokazující občanskou statečnost, odpovědnost nebo obětavost.

V rámci slavnostního odpoledne byly uděleny také Cena za mimořádné výsledky výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, Cena Františka Běhounka a Cena Milady Paulové.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…