VZP: Kvalitní a bezpečná zdravotní péče v nemocnicích bude pro občany ČR zajištěna

09.11.2012 9:00

Zdravotní pojišťovny předkládají výsledek analýzy a diskusí o budoucí síti nemocnic. Nutná optimalizace akutního lůžkového fondu může být jednoznačně provedena bez negativních dopadů na pacienty. To je výsledek závěrečného společného jednání zástupců SZP ČR a VZP ČR o restrukturalizaci nemocnic, které se konalo v pátek 26. října v Brně.

VZP: Kvalitní a bezpečná zdravotní péče v nemocnicích bude pro občany ČR zajištěna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Zdravotní pojišťovny předpokládají restrukturalizaci akutního lůžkového fondu s postupným snížením o cca 6 tisíc lůžek, přičemž k úplnému útlumu akutní lůžkové péče dojde pouze u 12 z celé sítě 152 nemocnic v ČR.

S nemocnicemi budou uzavřeny dlouhodobé smlouvy s tím, že u některých z nich se však v průběhu roku 2013 změní rozsah a struktura zdravotní péče. S ohledem na potřebu dalších jednání o cílovém zaměření bude 18 nemocnicím navržena střednědobá smlouva, která vytvoří dostatečný časový prostor k dořešení dosud nedohodnutých záležitostí ve věci restrukturalizace.

Dlouhodobé smlouvy budou zajištěny i pro veškerou následnou péči.

I když představitelé některých asociací a sdružení účelově sdělují občanům, že nebudou mít zajištěnu nemocniční péči, management většiny českých nemocnic vedl se SZP ČR a VZP ČR korektní jednání o optimalizaci sítě lůžkových zdravotnických zařízení, za což jim děkujeme. Plně jsme se s nimi shodli na hlavních cílech, kterými je léčení našich klientů v kvalitních, dobře fungujících, moderně vybavených nemocnicích, které mají k dispozici vysoce kvalifikované lékaře a další zdravotnický personál.

Seznam nemocnic, se kterými bude uzavřena dlouhodobá smlouva naleznete http://www.vzp.cz/uploads/document/121029-seznam-nemocnic-mz.pdf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…