VZP: Kvalitní a bezpečná zdravotní péče v nemocnicích bude pro občany ČR zajištěna

09.11.2012 9:00

Zdravotní pojišťovny předkládají výsledek analýzy a diskusí o budoucí síti nemocnic. Nutná optimalizace akutního lůžkového fondu může být jednoznačně provedena bez negativních dopadů na pacienty. To je výsledek závěrečného společného jednání zástupců SZP ČR a VZP ČR o restrukturalizaci nemocnic, které se konalo v pátek 26. října v Brně.

VZP: Kvalitní a bezpečná zdravotní péče v nemocnicích bude pro občany ČR zajištěna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Zdravotní pojišťovny předpokládají restrukturalizaci akutního lůžkového fondu s postupným snížením o cca 6 tisíc lůžek, přičemž k úplnému útlumu akutní lůžkové péče dojde pouze u 12 z celé sítě 152 nemocnic v ČR.

S nemocnicemi budou uzavřeny dlouhodobé smlouvy s tím, že u některých z nich se však v průběhu roku 2013 změní rozsah a struktura zdravotní péče. S ohledem na potřebu dalších jednání o cílovém zaměření bude 18 nemocnicím navržena střednědobá smlouva, která vytvoří dostatečný časový prostor k dořešení dosud nedohodnutých záležitostí ve věci restrukturalizace.

Dlouhodobé smlouvy budou zajištěny i pro veškerou následnou péči.

I když představitelé některých asociací a sdružení účelově sdělují občanům, že nebudou mít zajištěnu nemocniční péči, management většiny českých nemocnic vedl se SZP ČR a VZP ČR korektní jednání o optimalizaci sítě lůžkových zdravotnických zařízení, za což jim děkujeme. Plně jsme se s nimi shodli na hlavních cílech, kterými je léčení našich klientů v kvalitních, dobře fungujících, moderně vybavených nemocnicích, které mají k dispozici vysoce kvalifikované lékaře a další zdravotnický personál.

Seznam nemocnic, se kterými bude uzavřena dlouhodobá smlouva naleznete http://www.vzp.cz/uploads/document/121029-seznam-nemocnic-mz.pdf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

7:23 Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

Historický Čertův most zrekonstruovaly za půl milionu korun Lesy České republiky v národní přírodní …