VZP bude platit příští rok více za veškerou péči o své klienty

24.11.2013 20:40

VZP bude platit v příštím roce ve všech segmentech zdravotní péče za své klienty více peněz, než kolik platí v roce 2013. Vyplývá to z prvních zpřesněných modelací dopadů úhradové vyhlášky pro rok 2014, na základě které je zpracován návrh zdravotně pojistného plánu pojišťovny.

VZP bude platit příští rok více za veškerou péči o své klienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Návrh úhradové vyhlášky představilo minulý týden ministerstvo zdravotnictví. Vycházelo přitom ze snahy o stabilizaci celého zdravotního systému. Úhradová vyhláška by proto tentokrát měla být závazná i pro ostatní zdravotní pojišťovny, aby i ony platily příští rok zdravotnickým zařízením za své klienty více než v roce 2013.

Podle navržené úhradové vyhlášky zaplatí VZP v roce 2014 za péči o jednoho klienta o 4,1 % více než letos. Jestliže nyní stál průměrný pojištěnec VZP celkem 22 988 korun, příští rok za něj pojišťovna vydá už 23 930 korun (tj. +942 Kč za každého klienta).

Významně vzrostou úhrady za klienty VZP například v segmentu lázeňské péče (+11,2 %) či obecně v zařízeních lůžkové péče (+7,1 %). V celé ambulantní sféře bude celkový nárůst činit 2 %, přičemž například u zubařů půjde o 3,8 % a u gynekologů o 3,9 %.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…