Vánoční hypotéka od Wüstenrotu už od 1,64 % ročně

01.12.2014 9:00

Podle hypoindexu.cz poskytovaly banky v říjnu hypotéky na účely bydlení v průměru za 2,51 % p. a. Pokud však potřebujete vyšší úvěr a jste dostatečně bonitní, budete platit výrazně nižší úrok. Wüstenrot nabízí hypotéky již od 1,64 % ročně.

Vánoční hypotéka od Wüstenrotu už od 1,64 % ročně
Foto: Wüstenrot
Popisek: Wüstenrot hypoteční banka a.s.

Standardní Vánoční hypotéku na bydlení můžete získat už za 1,74 % ročně. Není to ale jen tato nízká úroková sazba, která současnou nabídku Wüstenrot Hypotéky na bydlení řadí k nejvýhodnějším na trhu. Tím, že klient neplatí poplatek za vyřízení a poskytnutí úvěru a u nově uzavřeného úvěru banka neúčtuje ani měsíční poplatek za jeho správu, se podstatně snižují celkové náklady hypotéky.

Snadné vyřízení, žádné velké papírování

Posouzení úvěrového případu i zpracování vlastní žádosti o hypotéku je nyní u Wüstenrotu mnohem pohodlnější a rychlejší. Nový portál eHypotéka totiž umožňuje online zpracování, což nejenže významně zkracuje dobu vyřízení hypotéky, ale na nezbytné minimum omezuje i tzv. papírování.

Kdo chce ušetřit, refinancuje u Wüstenrotu

Hypoteční banka Wüstenrot má ve svém portfoliu i speciální hypotéku na refinancování dříve poskytnutých hypoték a úvěrů na bydlení Refin. Vánoční úroková sazba této hypotéky začíná už na 1,64 % ročně.

Vyřízení je velmi snadné, k žádosti o hypoteční úvěr totiž bance stačí doložit původní odhad zastavované nemovitosti, doplněný aktuálními fotografiemi a čestné prohlášení klienta o stavu nemovitosti a o dostatečných příjmech.

Kolik ušetříte?

Ukažme si na vzorovém příkladu, kolik ušetří klient, který si před pěti lety uzavřel hypoteční úvěr na 2,5 mil. korun s dobou splatnosti 20 let a tehdy velmi výhodnou pětiletou úrokovou sazbou           5,14 % p.a. Měsíčně dosud splácel 16 693 korun a po 5 letech má splaceno 408 441 korun.

K refinancování nesplacené části úvěru ve výši 2 091 559 Kč využije speciální Hypotéku Refin s tříletou úrokovou sazbou 1,64 % p. a. a dvacetiletou dobou splatnosti. Měsíční splátka klesne na 10 228 korun, což představuje měsíční úsporu 6 465 Kč a roční téměř 78 tisíc Kč. RPSN bude činit 1,65 %, celková částka splatná klientem u Hypotéky Refin je 2 454 709 Kč.

Ale i při zachování celkové dvacetileté doby splatnosti bude snížení měsíční splátky zajímavé. Z původních 16 693 korun klesne na 13 115 korun, tedy o 3 578 korun, RPSN 1,65 %, celková částka splatná klientem u Hypotéky Refin je 2 360 780 Kč.

Podrobné informace o úrokových sazbách najdete na www.wustenrot.cz v Přehledu úrokových sazeb hypotečních úvěrů a úvěrů platných od 27. 11. 2014. V kalkulátoru si můžete orientačně spočítat, kolik budete měsíčně za hypoteční úvěr platit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…