Ve Slovácké tržnici vzniká největší dopis Ježíškovi

29.11.2015 17:00

O nový český rekord se pokoušejí děti ve Slovácké tržnici v Uherském Hradišti. Píší totiž svá přání Ježíškovi na několikametrovou tabuli.

Ve Slovácké tržnici vzniká největší dopis Ježíškovi
Foto: SYNOT
Popisek: Ve Slovácké tržnici vzniká největší dopis Ježíškovi

Nejčastěji děti touží po stavebnicích, knihách, panenkách a autech. Větší kluci a holky pak preferují chytré telefony a tablety.

Děti mohou svá přání psát až do 22. prosince. Několik přání poté bude splněno a děti najdou na Štědrý den své vytoužené dárky pod vánočním stromkem u Slovácké tržnice. Ostatní děti, které se do akce zapojily a na Štědrý den k tržnici dorazí, získají alespoň malou pozornost.

„Děti začaly psát přání na plochu přesahující 15 metrů čtverečních. Už teď ale vidíme, že tento rozměr kvůli velkému zájmu rozhodně nebude stačit, takže postupem času přidáme další plochy, aby děti měly kam svá přání umístit. Zatím tedy není jasné, jak velké přání nakonec vznikne," uvedla Magda Pekařová, tisková mluvčí skupiny SYNOT.

Podle Michala Jurečky z Agentury Dobrý den Pelhřimov, která české rekordy registruje, jde o ustavující rekord. "Bude zapsán do databáze českých rekordů, ale ještě nevíme, v jakých rozměrech," uvedl Jurečka. Dosavadní nejdelší přání mělo podle jeho slov 53 metrů na délku, plochou však bylo menší než to, které vzniká v Uherském Hradišti.

Děti svá přání včetně adres píší na tabuli nesmazatelnými fixami. Také povrch tabule je mírně zvlněný, aby na něm přání lépe vydržela.

Návštěvníci tržnice si během víkendu mohli také vyrobit adventní věnec či různé vánoční dekorace.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…