Vedení České obce sokolské omládlo, XVI. všesokolský slet bude v roce 2018

24.06.2013 10:03

Omlazené vedení České obce sokolské a rozhodnutí o tom, že XVI. všesokolský slet se bude konat za pět let, v roce 2018 – to jsou výsledky dvoudenního jednání 10. sjezdu České obce sokolské, který v neděli skončil v Praze.

Vedení České obce sokolské omládlo, XVI. všesokolský slet bude v roce 2018
Foto: Archiv
Popisek: Sokol

Sjezd rovněž hodnotil výsledky uplynulého tříletého funkčního období, které bylo výrazně poznamenáno změněnými vnějšími podmínkami – zejména v souvislosti s hospodářskou krizí a situací ve společnosti Sazka, ale v němž se také konal úspěšný XV. všesokolský slet a oslavy 150 let od vzniku Sokola. Ve svém závěrečném usnesení sjezd rovněž určil úkoly a cíle na následující období, a to jak programového charakteru, tak organizačně-právního, vyplývajícího z nového Občanského zákoníku, který začne platit od 1. 1. 2014.

V podvečer prvního dne jednání sjezdu se sešel na svém 1. zasedání Výbor ČOS, který zvolil nové Předsednictvo ČOS. Výbor zvolil starostkou České obce sokolské Hanu Moučkovou, 1. místostarostou Oldřicha Lomeckého a místostarostou Jiřího Juřenu. Jednatelem ČOS byl zvolen Miroslav Kroc, náčelníkem ČOS je Petr Svoboda, náčelnicí Lenka Kocmichová, předsedou odboru sportu ČOS Petr Syrový a vzdělavatelem ČOS Zdeněk Mička. Dalšími členy třináctičlenného

Předsednictva byli zvolení Josef Těšitel, Helena Rezková, Pavel Kramoliš, Martin Vlk a Tomáš Kučera.

Náčelník ČOS Petr Svoboda je ve svých 36 letech nejmladším zvoleným náčelníkem v novodobé historii Sokola od obnovení ČOS po listopadu 1989. Mladou krev v Předsednictvu ČOS představují i další dva členové – 33letý Martin Vlk a 35letý Tomáš Kučera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

22:04 MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

Každoroční zimní humanitární opatření umožňují lidem bez domova přečkat studené dny a zejména noci v…