Velvyslanci EU navštívili TA ČR

31.10.2018 7:36

Zástupci Technologické agentury ČR (TA ČR) se setkali ve čtvrtek 25. 10. 2018 s účastníky incomingové mise, která byla pořádána Stálým zastoupením ČR při EU. Této mise se zúčastnili kromě vybraných představitelů Evropské komise i velvyslanci některých členských států při EU (Finska, Portugalska, Belgie, Slovenska, Francie a Švédska), s cílem seznámit se více s inovacemi a digitalizací v ČR.

Velvyslanci EU navštívili TA ČR
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

TA ČR, zastoupena ředitelem Martinem Bunčekem, prezentovala zejména využívání synergií s unijním programem Horizont 2020 a zkušenosti s implementací nástroje Cofund a projektů s pečetí kvality "Seal of Excellence". Zároveň byly představeny i podněty plynoucí z těchto zkušeností jako vstup do debaty při přípravě Horizont Evropa.

V rámci návštěvy této delegace se předseda TA ČR Petr Konvalinka zúčastnil kulatého stolu s generálním ředitelem Evropské komise pro výzkum a inovace, panem Jean-Ericem Paquetem. Setkání se konalo v laserové výzkumné infrastruktuře ELI Beamlines v Dolních Břežanech a bylo zaměřeno především na prezentaci připravovaného nového rámcového programu Evropské komise pro výzkum, vývoj a inovace Horizont Evropa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…