Vepřové kýty, kaiserky a tuny mrkve. Zvířata v táborské ZOO se připravují na zimu

23.09.2015 16:35

Za pár týdnů udeří v Česku zima a zvířata v táborské ZOO se už pomalu připravují na první mrazíky. Ošetřovatelé jim v rámci krmných dávek dopřávají i potřebné tuky a vitaminy. Například tygr Rocky si tak častěji pochutnává na vepřové kýtě, jeleni pro změnu na mrkvi či kaštanech. Jak vypadá taková hostina šelem a dalších zvířat v táborské ZOO, můžete vidět během komentovaného krmení, které se v ZOO Tábor koná každý otvírací den.

Vepřové kýty, kaiserky a tuny mrkve. Zvířata v táborské ZOO se připravují na zimu
Foto: pixabay.com
Popisek: Lvice, ilustrační foto

Součástí jídelníčku zvířat jsou i potraviny, které běžně končí i v nákupních košících. Například kaiserka se lněnými semínky patří mezi neoblíbenější a nejvíce prodávané pečivo.

„Zalíbení v něm mají i makakové jávští, kteří jich denně zkonzumují několik kusů. Pečivo si sice nejprve rozeberou dospělí samci, mláďata však nepřijdou zkrátka. Samice se sice nechají chvíli přemlouvat a třeba i poškrábat za uchem, pak se ale se svou ratolestí o svačinu podělí,“ říká Evžen Korec, ředitel táborské ZOO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…