Vítězem 3. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2014 se stala firma LIKO-S, a.s.

18.11.2014 9:58

Třetí ročník soutěže Equa bank rodinná firma roku má svého vítěze. Stala se jím společnost LIKO-S, která se zaměřuje na výrobu a montáž halových objektů, montovaných budov, zámečnickou práci na zakázku a specifickými akusticko-izolačními realizacemi.

Vítězem 3. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2014 se stala firma LIKO-S, a.s.
Foto: AMSP ČR
Popisek: Vítězem 3. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2014 se stala firma LIKO-S, a.s.

Na druhém místě se umístila firma Dvořák - svahové sekačky s.r.o., která vyvíjí, vyrábí a servisuje svahové sekačky. Třetí místo získala společnost LASKI, s.r.o., jež se zabývá výrobou komunálních strojů. Historicky první Cenu veřejnosti získala též společnost LIKO-S, a.s. Veřejnost tím potvrdila kvality této rodinné firmy. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo 13. listopadu 2014 u příležitosti Dne podnikatelů České republiky.

Ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2014 se uděluje již třetím rokem malému či střednímu podniku s rodinnou tradicí. O vítězi rozhoduje odborná porota složená ze zástupců Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), Equa bank (generální partner), společnosti LeasePlan (partner soutěže) a mediálních partnerů magazínu Profit, portálu Businessinfo.cz a Trade News. Novinkou letošního ročníku je hlasování veřejnosti, ve kterém mohl každý podpořit některou z deseti firem z užšího výběru a zároveň vyhrát hodinky tradiční české značky PRIM. Navíc dostane vedení běžného účtu zdarma včetně neomezeného výběru ze všech bankomatů v ČR. Hlasování veřejnosti se zúčastnilo přes 1 500 hlasujících.

„Význam rodinných firem stále roste. Už dnes vytváří v Evropě více než polovinu HDP a jsou důležitou součástí ekonomiky. U nás se zatím jedná spíše o menší podniky, ale jejich význam stále roste. Rodinné firmy dokáží flexibilně reagovat na ekonomické výkyvy, a proto tvoří zdravé jádro hospodářství. Jedním z úkolů asociace je představovat vzory a ukazovat na úspěšné příběhy a já mám osobně vždy velkou radost, kolik příkladů v rodinných firmách každoročně najdeme,“ uvedl Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR, která soutěž každoročně vyhlašuje.

O vítězi 3. ročníku soutěže Equa bank rodinná firma roku rozhodla odborná porota na základě souboru ekonomických, ale i neekonomických kritérií, jako je například růst obratu v posledních deseti letech, příspěvek k zaměstnanosti v regionu (počet zaměstnanců), počet generací vlastníka zapojených do podnikání, politika sociální odpovědnosti (CSR), aj.

„Do soutěže se nám opět přihlásily desítky rodinných firem a bylo těžké mezi nimi najít vítěze, protože za všemi přihlášenými společnostmi stojí tvrdá práce a inspirující životní příběh. Nakonec porota vybrala firmu LIKO-S, a to nejen na základě ekonomických kritérií, ale také ocenila neutuchající úsilí, s jakým se majiteli firmy podařilo z malé firmy, která koupila halu cukrovaru, vypracovat na jednoho z evropských lídrů ve své oblasti. Porota ocenila také způsob řízení firmy a pokrokovou firemní filozofii,“ objasnil volbu poroty David Řehoř, ředitel rozvoje obchodu firemního bankovnictví Equa bank.

„Druhé místo přisoudila porota společnosti Dvořák - svahové sekačky a třetí místo obsadila firma LASKI. Obě společnosti dosáhli výrazných úspěchů nejen v Evropě, ale také na náročných zahraničních trzích několika kontinentů,“ vysvětluje volbu poroty Vladan Jesenský, obchodní ředitel LeasePlan Česká republika.

LIKO-S získala i Cenu veřejnosti

Historicky prvním vítězem hlasování veřejnosti se letos stala společnost LIKO-S, která získala téměř čtvrtinu všech hlasů. Na druhém místě se u veřejnosti umístila společnost Reko s.r.o. a na třetím Proxima s.r.o.

Pro vítěznou společnost LIKO – S, a.s. je charakteristické, že ji vlastní jedna rodina, která se podílí na přímém řízení firmy. Kromě kvalitní práce dává svým zákazníkům ještě něco navíc - nabízí osobní angažovanost svých pracovníků. Zásady firemní kultury má LIKO-S popsány v sedmi základních principech. V minulosti přišel LIKO-S s novinkami, které změnily celé odvětví. V přístupu ke klientům klade společnost vysoké nároky na efektivní komunikaci a snaží se překonávat zákazníkovy představy a přání. Společnost vznikla z ničeho před 22 lety a dnes zaměstnává 200 zaměstnanců. LIKO-S má obchodní zástupce v řadě evropských zemí a ve světě.

„První místo v soutěži je pro nás obrovskou satisfakcí za 22 let naší historie a potvrzením toho, že důraz, který klademe na naši firemní filozofii a hodnoty, které nás spojují, a ze kterých jsme nikdy neuhnuli, jsou správné. Je skvělé, že  tato soutěž oceňuje české firmy, které nikdy neztratily svůj morální kompas a mohou být pro ostatní příkladem. Nejlepší je ten, kdo je nejtvrdší sám k sobě, kdo se dokáže podívat dál, než ostatní, kdo je o 5 minut dříve tam, kde ostatní dorazí o pět minut později," říká Libor Musil, předseda představenstva firmy LIKO-S, a.s.

1. místo LIKO – S, a.s.

Rodinná firma, která staví na přesně definovaných firemních hodnotách a ve svém oboru je lídrem na trzích ČR, SR, Maďarska a Chorvatska. Společnost se zabývá stavbou montovaných hal, výrobou a montáží interiérových příček a dalšími aktivitami.

2. místo Dvořák - svahové sekačky s.r.o.

Dominantním produktem firmy je patentem chráněný výrobek - rádiem řízená svahová sekačka,  která byla úspěšně uvedena již na trhy čtyř kontinentů.  

3. místo LASKI, s.r.o.

Společnost vyváží specializované stroje do téměř 50 zemí Evropy, Asie, Austrálie a je největším producentem komunální techniky na evropském kontinentu.

Vítěz hlasování veřejnosti: LIKO – S, a.s.

Rodinná firma, která staví na přesně definovaných firemních hodnotách a ve svém oboru je lídrem na trzích ČR, SR, Maďarska a Chorvatska.
Kontakty pro média:

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé republiky již od r. 2001. Úspěšně prosazuje základní myšlenky z Programu rozvoje malých a středních podniků v ČR, který zpracovala již v roce 2003 a průběžně jej aktualizuje. Asociace spolupracuje s vládou, jednotlivými ministerstvy a v uplynulých letech iniciovala řadu zákonných opatření, která pomáhají formovat podnikatelské prostředí v naší zemi. Je připomínkovým místem k připravované legislativě, členem Podnikatelské rady a řady dalších poradních orgánů vlády a ministerstev vč. hodnotitelských komisí. Pro své členy poskytuje především INFORMAČNÍ SERVIS, PORADENSTVÍ a ANALÝZY zaměřené cíleně na segment malých a středních podniků a živnostníků z celé řady oblastí, dále účast na odborných akcích, seminářích, konferencích, setkáních podnikatelů v ČR i v zahraničí a celkové prosazování zájmů tohoto segmentu vůči vládě, parlamentu a dalším institucím. Členové mohou dále využívat exkluzivních  nabídek a benefitů partnerů AMSP ČR, Asociace vyhlašuje také vlastní Grantový program pro členy AMSP ČR. S cílem zviditelnění živnostníků i malých a středních firem poskytuje asociace záštitu, nominuje a je odborným hodnotitelem soutěže bankovních produktů "Zlatá koruna", soutěže "Štiky českého byznysu", Festivalu Česká inovace, ceny „Best Innovator“, či „Vizionáři“, "Exportní ceny DHL UNICREDIT", soutěže "Ocenění českých podnikatelek" či „Zákon roku“. Asociace je jedním ze zakladatelů Koalice pro transparentní podnikání. Aktuálně zastupuje zájmy cca 254.000 podnikatelských subjektů. www.amsp.cz

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v roce 2011. V současné době má Equa bank přes 100 000 klientů a provozuje 36 obchodních míst po celé České republice. V letech 2014/2015 plánuje rozsáhlou expanzi poboček a do konce roku 2015 bude mít v ČR celkem 60 obchodních míst. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, více měnové bezkontaktní platební karty, hypotéky, spotřebitelské půjčky, pojištění, terminované vklady a podnikatelské úvěry.

Během třech let na trhu získala Equa bank řadu prestižních ocenění. V soutěži Hospodářských novin Nejlepší banka 2014 získala ocenění Klientsky nejpřívětivější banka. Ve finanční soutěži Zlatá koruna 2014 získala Equa bank hned 5 ocenění. Na nejvyšší stupeň vystoupala v Ceně veřejnosti, a to s produktem Běžný účet Equa bank. V kategorii Úvěry získala 1. místo za svůj produkt RePůjčka - Vracíme poplatky, v kategorii Hypotéky získala 1. pozici za Refinancování hypotéky - Vracíme poplatky.  S tímto produktem uspěla zároveň v kategorii Novinka roku, když získala stříbrnou korunu, 2. místo obsadila také v kategorii Platební karty s Bezkontaktní kartou Equa bank. V anketě Zlatý Měšec 2014 se Equa bank stala 2. nejlepší bankou na trhu. Úspěchy slaví i v zahraničních soutěžích. Podle prestižního časopisu Global Banking & Finance Review a rovněž podle magazínu World Finance je nejlepší retailovou bankou v ČR.

LeasePlan Go je nejlepší způsob, jak si pořídit auto pro podnikání. První tuzemský e-shop s auty, u nichž dodavatel garantuje náklady na jejich provoz až po dobu pěti let, otevřel brány. Společnost LeasePlan v něm začala nabízet svůj nový produkt LeasePlan Go – dlouhodobou správu vozidel určenou především podnikatelům, malým a středním firmám i drobným živnostníkům. Výše splátek je finální a obsahuje kompletní servis i údržbu, pneumatiky po celou dobu leasingu, povinné a havarijní pojištění, palivovou karta se slevou, řešení STK, asistenční službu apod.

Zákazník si na stránkách www.LeasePlanGo.cz vybere automobil a také doplňkové služby, které firma nabízí v přednastavených balíčcích. Ty mu zásadně usnadní užívání vozidla a zlevní jeho provoz. Zároveň mu pomohou od administrativy, která je se služebními auty spojena. Firmy nebo živnostníci tak starosti o vozy převedou na externí společnost a ušetřený čas i peníze mohou věnovat svému podnikání. Více informací na: www.leaseplango.cz Jezděte levně, hned a bez starostí!

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…