Vláda: Tripartita se zaměřila na pomoc zaměstnancům i podnikatelům

25.05.2020 17:11

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů se v pondělí 25. května 2020 sešli prostřednictvím videokonference na jednání tripartity. Sociální partneři diskutovali aktuální opatření v souvislosti s epidemií koronaviru i fungování programů na podporu zaměstnanců i zaměstnavatelů.

Vláda: Tripartita se zaměřila na pomoc zaměstnancům i podnikatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Pracovní týmy Rady hospodářské a sociální dohody se rovněž scházejí ke své u jednání prostřednictvím videokonferencí. V minulém týdnu takto zasedaly pracovní týmy pro zdravotnictví a dopravu. Začátkem května se přes videokonferenci uskutečnilo jednání mimořádného předsednictva tripartity. Odbory i zaměstnavatelé vyjádřili své poděkování všem, kteří se podílí na řešení epidemie koronaviru. Projednávání bodu valorizace zvláštního příplatku a příplatku za práci ve ztíženém pracovním prostředí bylo přerušeno do příštího jednání Rady hospodářské a sociální dohody.

Aktuálně přijímaná opatření v souvislosti s dopady koronavirové krize a možnosti jejich rozšíření dle požadavků sociálních partnerů.

Sociální partneři byli informováni jednotlivými resorty o opatřeních ke snížení dopadů epidemie koronaviru. Ministerstvo práce a sociálních věcí představilo priority programu Antivirus C, který je zaměřen na podporu zaměstnanosti. Tripartita vedle pomoci zaměstnancům a zaměstnavatelům jednala i o státních investicích. Investice do dopravní infrastruktury budou směřovat do silnic druhé i třetí třídy. Sociální partneři také vyjádřili svou plnou podporu pro konání mezinárodního strojírenského veletrhu.

Další plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody se uskuteční 29. června 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…