Vláda schválila strategii v oblasti elektronizace veřejných zakázek a e-tržišť

19.01.2016 8:36

Strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek pro období let 2016 až 2020, vyhodnocení efektivity fungování a návrh dalšího postupu využívání elektronických tržišť veřejné správy a návrh povinného používání NEN. Takto se nazývá materiál, který dnes schválila vláda, a který bude určovat další směry v procesech zadávání veřejných zakázek.

Vláda schválila strategii v oblasti elektronizace veřejných zakázek a e-tržišť
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Jedná se o strategický dokument vlády pro zavádění moderních informačních a komunikačních technologií do procesů zadávání veřejných zakázek. Splníme také požadavky plynoucí z přijetí a naplnění nových evropských směrnic a nařízení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Strategie elektronizace veřejných zakázek na období 2016 až 2020 bude obsahovat zejména analýzu výchozí situace, definici cílů, prioritních oblastí a popis organizačního a finančního zajištění navržených opatření. Česká republika zajistí realizací této strategie včasné a efektivní splnění legislativních, metodických a technologických požadavků plynoucích z přijetí a implementace nových evropských zadávacích směrnic, nařízení eIDAS a směrnice EU o e-fakturaci.

Součástí materiálu je také vyhodnocení efektivity fungování a návrh dalšího postupu využívání elektronických tržišť veřejné správy a návrh povinného používání NEN. Schválením materiálu vláda uděluje Ministerstvu pro místní rozvoj úkol zajistit ukončení činnosti elektronických tržišť k 30. 6. 2017 a řídit postupný převod povinného elektronického zadávání na NEN, a to pro všechny zadavatele a maximálně do 31. 12. 2018. Zadavatelé nicméně budou moci žádat ministerstvo o výjimku z povinného používání NEN. Mechanismus udělování výjimek má ministerstvo za úkol předložit vládě do konce roku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…