Vláda snížila meziročně objem zakázek bez uveřejnění o 10 miliard korun

05.03.2015 9:16

Vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL naplňuje jeden ze svých hlavních závazků a od začátku svého fungování se chová transparentněji, otevřeněji a zodpovědněji ve správě veřejných peněz. Vláda meziročně snížila objem zadaných veřejných zakázek v jednacím řízení bez uveřejnění o deset miliard korun. Zatímco v roce 2013 byly touto formou zadány zakázky v objemu 31 miliard korun, za rok 2014 došlo ke snížení na 20 miliard korun.

Vláda snížila meziročně objem zakázek bez uveřejnění o 10 miliard korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Statistiku  zadávání  veřejných  zakázek  formou neveřejných tendrů, tedy v rámci  jednacího  řízení  bez  uveřejnění, předložila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová na jednání vlády ve středu 4. března.

Pokud  srovnáme užití typů zadávacích řízení v letech 2011 až 2014, došlo k velkému posunu směrem k celkové otevřenosti v oblasti veřejných zakázek. To potvrzuje  užití  tzv.  Otevřených  řízení,  přičemž v roce 2011 byl jejich počet 3 712 a soutěženy byly prostředky v objemu 122,1 mld. Kč. V roce 2012 se  počet  otevřených  řízení týkal 3985 zakázek. V roce 2014 byl tento typ řízení použit 6 277 krát při celkovém objemu 197 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…