Vrchní velitel SACT navštívil posádku Vyškov

18.07.2015 19:05

Ve čtvrtek 16. července zavítal vrchní velitel Spojeneckého velitelství pro transformaci generál Jean-Paul Paloméros v doprovodu velitele Vzdušných sil AČR brigádního generála Libora Štefánika do vyškovské posádky.

Vrchní velitel SACT navštívil posádku Vyškov
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Přeprava tanku, ilustrační foto

Delegace SACT navštívila Centrum ochrany proti zbraním hromadného ničení, které se statusem mezinárodní vojenské organizace (International Military Organisation – IMO) získalo v roce 2007 akreditaci NATO „NATO Joint Chemical Biological Radiological and Nuclear Defence Centre of Excellence“ (NATO JCBRN Defence COE).

Delegaci přivítal velitel NATO JCBRN Defence COE plukovník gšt. Jiří Gajdoš, který generála Palomérose podrobně seznámil s hlavními úkoly a cíli mezinárodní vojenské organizace, jež poskytuje podporu Alianci a dalším partnerům v oblasti zbraní hromadného ničení. V rámci prezentace jednotlivých oddělení COE byla delegace seznámena s transformačním procesem, s podporou operací prostřednictvím strategického poradenství v oblasti zbraní hromadného ničení, s podporou vzdělávání a výcviku i rozvojem schopností v oblasti modelování a simulací.

Návštěva byla zakončena prohlídkou unikátního CBRN Reachback operačního centra, které bylo slavnostně otevřeno v listopadu minulého roku. V rámci Severoatlantické aliance jde o jediné podobné zařízení v Evropě, jehož hlavním úkolem je shromažďovat kontakty na dva tisíce oslovených odborníků a institucí po celém světě, kteří jsou v případě útoku zbraněmi hromadného ničení schopni vojákům poradit.

Generál Jean-Paul Paloméros velmi kladně ocenil svoji návštěvu v Centru ochrany proti zbraním hromadného ničení a označil ho jako velmi cenný prvek ve struktuře NATO.

Přivítání generála Jean-Paula Palomérose, vrchního spojeneckého velitele pro transformaci ve Vyškově

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…