Vsetínská pohotovost pro dospělé se vrací do polikliniky

30.09.2014 20:00

Lékařská pohotovostní služba pro dospělé, která byla přechodně poskytována ve všední dny v interním pavilonu, se od prvního října vrací znovu do polikliniky, konkrétně do prostor u lékárny v prvním patře, přístup schodištěm. Provozní doba zůstává stejná. Provoz ve všední dny i o víkendech bude opět zajišťován na jednom místě, kde je k dispozici i lékařská pohotovostní služba pro děti a o víkendech také zubní pohotovost.

Vsetínská pohotovost pro dospělé se vrací do polikliniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Lékařská pohotovostní služba pro dospělé je ve všední dny zajišťována od 17.00 do 20.00 hodin, o víkendech a svátcích od 8.00 do 20.00 hodin. Stejně tak i lékařská pohotovostní služba pro děti. Zubní pohotovost je k dispozici o víkendech a svátcích od 8.00 do 12.00 hodin.

Lékařská pohotovostní služba (LPS) zajišťuje vyšetření a ošetření nemocných s náhlou změnou zdravotního stavu, zhoršení průběhu onemocnění vzniklého mimo pravidelný provoz ambulantních zdravotnických zařízení. LPS není určena pro běžné lékařské výkony a vyšetření. Podle zkušenosti jsou nejčastějšími důvody pro návštěvu LPS náhle vzniklé bolesti v bederní páteři, žlučníkový záchvat, ledvinová kolika, mdloby, nevolnost, déletrvající vysoké teploty spojené s obtížnou hybností, vysoký krevní tlak spojený s nevolností, závratí, stavy dušnosti lehčího charakteru u chronicky nemocných, průjmy. Pacienti by měli v takových případech prioritně vyhledat právě lékařskou pohotovostní službu, tam jsou zdravotníci připraveni a schopni jim pomoci.

„Pro stavy odkladné je lepší, když pacient vyhledá svého registrujícího praktického lékaře v jeho ordinačních hodinách, protože ten nejlépe zná jeho zdravotní anamnézu. Dokáže mu logicky lépe poradit, než lékař na pohotovosti, který ho vidí krátce a většinou poprvé v životě, byť se bude profesně, odborně i eticky snažit pomoci co nejlépe,“ uvedl MUDr. Bořek Lačňák, člen představenstva Vsetínské nemocnice a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…