Výsledky soutěže Výrobní družstvo roku vyhlášeny

23.06.2015 16:10

V rámci 24. valného shromáždění Svazu českých a moravských výrobních družstev, které se konalo v pondělí 22. června v Nymburku, byly vyhlášeny výsledky 4. ročníku soutěže Výrobní družstvo roku. První místo v kategorii družstev s nejlepšími ekonomickými výsledky obsadilo Dřevozpracující družstvo Lukavec. V kategorii družstev zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením se na první pozici umístilo výrobní družstvo Otava Písek.

Výsledky soutěže Výrobní družstvo roku vyhlášeny
Foto: crr.cz
Popisek: Svaz českých a moravských výrobních družstev

Výrobní družstva jsou v soutěži Výrobní družstvo roku rozdělena do dvou kategorií: družstva s nejlepšími ekonomickými výsledky a družstva zaměstnávající osoby se zdravotním postižením. Hodnotícími kritérii, podle nichž se určuje pořadí družstev v obou vyhlašovaných kategoriích, jsou stěžejní ekonomické ukazatele k 31. prosinci toho roku, za který je soutěž vyhlašována.

V kategorii družstev s nejlepšími ekonomickými výsledky se za rok 2014 umístila VD:
1. místo – Dřevozpracující družstvo Lukavec
2. místo – Sněžka Náchod
3. místo – Kovobel Domažlice

V kategorii družstev zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením se za rok 2014 umístila VD:
1. místo – Otava Písek
2. místo – Služba České Budějovice
3. místo – Integra Zlín

Soutěž Výrobní družstvo roku je vyhlašována Svazem českých a moravských výrobních družstev od roku 2012. Cílem soutěže je vyhledávat výrobní družstva s dobrými výsledky a ocenit jejich přínos k rozvoji českého výrobního družstevnictví. Současně má soutěž za cíl podpořit aktivitu a motivaci výrobních družstev v oblasti výroby, obchodu a poskytování služeb a přispět ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a parlamentu České republiky, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů nebo hraček. V současné době svaz sdružuje 40 výrobních družstev invalidů, která zaměstnávají přes 50 % osob se zdravotním postižením. Činnost výrobních družstev má přímý vliv na ekonomiku státu, ale také na rozvoj obcí, kde jsou družstva spolutvůrci podnikatelského prostředí a společenského a kulturního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…