Výstavba náchodského obchvatu? Zatím jen přeložka...

24.07.2015 13:03

Výstavba náchodského obchvatu je zatím hudbou budoucnosti a velkým úkolem pro Ředitelství silnic a dálnic jako správce komunikací prvních tříd. Královéhradecký kraj ale chce být připravený navázat na tuto stavbu zásadního významu a přispět tak svým dílem ke zlepšení dopravní situace ve městě a jeho bezprostředním okolí. Za tímto účelem připravuje přeložku silnice do Velkého Poříčí.

Výstavba náchodského obchvatu? Zatím jen přeložka...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Ani výstavba kýženého obchvatu by bez navazujících dopravních staveb nedokázala obyvatelům Náchoda ulehčit tolik, kolik je zapotřebí. Ne všechna tranzitní doprava směřuje do Polska a nemalá část projíždějících vozidel pokračuje z Náchoda ve směru na Hronov a Broumov. V prostoru před hraničním přechodem do Polska má proto z budoucího obchvatu vycházet přeložka silnice II/303. Ta bude směrem na Hronov vedena vpravo od železniční trati a do současné trasy se napojí u autobazaru ve Velkém Poříčí.

„Pro tuto stavbu máme platné územní rozhodnutí i dokumentaci pro stavební povolení. V minulosti, ve spolupráci s městem Náchod, byla vykoupena část pozemků, které jsou

potřebné pro realizaci stavby. V této spolupráci chceme pokračovat a obnovit přípravu stavby přeložky,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.
Náklady na přeložku komunikace z Bělovsi do Velkého Poříčí se odhadují na více než 400 milionů korun. „Nová silnice bude dlouhá tři a půl kilometru a její součástí budou čtyři nové mosty,“ doplnil náměstek Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy.

Vzhledem k tomu, že tato stavba dopravně navazuje na plánovanou přeložku silnice I/33, tedy obchvat Náchoda, pro který ještě nebylo vydáno územní rozhodnutí, bude se rychlost příprav odvíjet od předpokládaného termínu realizace samotného obchvatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…