ZKL Group posiluje výzkum a vývoj. Bude využívat pokročilý informační systém PLM

04.11.2014 8:01 | Zprávy

Systém PLM (Product Lifecycle Management) je špičkový nástroj pro správu technických dat. Přední český výrobce ložisek zavádí jeho část do strategicky důležité divize ZKL - Výzkum a vývoj.

ZKL Group posiluje výzkum a vývoj. Bude využívat pokročilý informační systém PLM
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

„Systém nám umožní ve velmi krátkém čase dohledat technickou dokumentaci ke konkrétnímu výrobku, konkrétní zakázce. A to hned z několika míst najednou pro všechny oprávněné osoby“, říká Ing. Martin Zbožínek, Vedoucí Konstrukce v ZKL – Výzkum a vývoj, a.s.

Příprava na spuštění takto pokročilého software znamenala mimo jiné detailní popis systému práce celého podniku, přenastavit zavedené procesy, a vyřešit celou řadu dalších technických problémů. V neposlední řadě pak bylo nutné naplnit informační systém daty.

„Provedli jsme kategorizaci dokumentů. Museli jsme detailně popsat „životní“ stavy výkresů a vývojových dat. V podstatě jsme znovu vytvářeli všechny pracovní postupy“, přibližuje složitý proces Ing. Martin Zbožínek.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.