ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali cyklistu na Opavsku

10.05.2014 9:04

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pátek 9.5. odpoledne u cyklisty se selháním základních životních funkcí na Opavsku.

ZZS MSK: Záchranáři resuscitovali cyklistu na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Operátoři záchranné služby převzali hlášení o události před půl pátou na tísňové lince. Z prvotních informací nebylo zřejmé, zda se jedná o dopravní nehodu nebo jinou situaci. Na místo byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Vítkova a k zásahu vzlétl i vrtulník LZS z Ostravy.

Šestašedesátiletý pacient byl nalezen ležící u jízdního kola na lesní cestě, a to poblíž obce Staré Oldřůvky. Základní první pomoc postiženému, jenž nejevil žádné známky života, poskytoval pod vedením operátorů ZZS muž který v lese pracoval. V nepřímé srdeční masáži pokračoval až do příjezdu prvních záchranářů. Ti byli u pacienta během deseti minut od nahlášeni události.

Posádky ZZS pokračovaly v pokusech o záchranu tzv. rozšířenou resuscitací, za použití přístrojové techniky a léků. K pozemní posádce se po chvíli přidali také letečtí záchranáři. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit srdeční činnost postiženého a lékaři museli nakonec konstatovat smrt muže.

Záchranáři při prvotním vyšetření zjistili na těle pacienta jen drobná vnější poranění. Zda bylo příčinou smrti muže trauma a pád z jízdního kola, nebo interní příčiny, zodpoví až lékařem nařízená  

pitva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…