Záchranka Karlovarského kraje má jako první v České republice certifikaci kvality

28.10.2016 11:42

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje získala certifikaci Spojené akreditační komise (SAK). Akreditace zaručuje vysokou kvalitu poskytovaných zdravotních služeb podle národních standardů pro práci zdravotnických záchranářů. Pacienti díky tomu mají jistotu, že se o ně záchranáři v kterémkoliv místě regionu postarají profesionálně a podle jednotných postupů.

Záchranka Karlovarského kraje má jako první v České republice certifikaci kvality
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

Přípravy na akreditační šetření záchranka? spustila před čtyřmi lety. „Naším cílem je pomoc pacientovi. Teď máme doklad, že během poskytování služeb záchranářů je pacient v bezpečí a pomáháme mu správně a v kvalitě stanovené standardy. Záměrem záchranky nebylo udělat si ze života papírové peklo. Naopak, do budoucna budeme všechny procesy včetně administrativy hodnotit, stále lépe cílit a zjednodušovat. Zaměstnanec musí mít podporu a vědět, že činnost, kterou vykonává, provádí správně.  A pacient se musí cítit bezpečně a vědět, že je v péči profesionálů,“ řekl ředitel záchranky Roman Sýkora. 

Zisk certifikace ocenili i zástupci vedení kraje „Rád bych poděkoval všem za stoprocentní nasazení, se kterým nelehké přípravy k akreditaci absolvovali. Znovu se potvrdilo, že zvládat proces je základem efektivní práce a v tomto případě klíčem k záchraně lidského života,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.
 
Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje na základě certifikace kvality sjednotila postupy práce ve všech třinácti výjezdových základnách a významně omezila možnost vzniku rizik. Zavedla nový systém vzdělávání i adaptační proces pro příjem nových záchranářů. Akreditace SAK je ve zdravotnictví nejrozšířenějším typem certifikace v nemocnicích. Nyní se rozšířila i na poskytování přednemocniční neodkladné péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…