Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

22.08.2017 11:02 | Zprávy

Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10 hodin.

Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu
Foto: Garden Food Festival
Popisek: Garden Food Festival

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku. Kromě restaurací zvučných jmen jako je například olomoucký Lobster, pražské restaurace Grand Cru a Srí Lankan Curry House, se na letošním Garden Food Festivalu objeví i lokální restaurace jako je Restaurace UNO Zlín, restaurace Lesního hotelu, Restaurace Octárna z Kroměříže či kuchaři nově otevřeného Grandhotelu Tatra z Velkých Karlovic nebo třeba restaurace FitFoodie, která se festivalu zúčastnila už v roce 2016. „Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant a doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodává Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. „V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Vladimíra Ludková byl položen dotaz

Zbraně

Zaujal mě váš komentář ke zbraním. Máte naprostou pravdu, že kdo chce jakoukoliv zbraň použít třeba k zabíjení, že si ji nějak opatří - většinou nezákonně. Ale co mě zajímá je váš pohled na to, aby lidé mohli použít legální zbraň pro svou ochranu nebo ochranu majetku? Protože co vím, tak je většina ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Hospodářský výsledek za rok 2024

22:31 Česká pošta: Hospodářský výsledek za rok 2024

Česká pošta vykázala za rok 2024 konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním -1 246 mil. Kč.