Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

22.08.2017 11:02 | Zprávy

Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10 hodin.

Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu
Foto: Garden Food Festival
Popisek: Garden Food Festival

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku. Kromě restaurací zvučných jmen jako je například olomoucký Lobster, pražské restaurace Grand Cru a Srí Lankan Curry House, se na letošním Garden Food Festivalu objeví i lokální restaurace jako je Restaurace UNO Zlín, restaurace Lesního hotelu, Restaurace Octárna z Kroměříže či kuchaři nově otevřeného Grandhotelu Tatra z Velkých Karlovic nebo třeba restaurace FitFoodie, která se festivalu zúčastnila už v roce 2016. „Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant a doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodává Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. „V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tvrdíte, že Rusko bude mít Krym

Je to podle vás dobře? A měla by se Ukrajina vzdát i další území a přistoupit na podmínky, které ji pro ukončení války diktuje Rusko? A ještě k té vaší poznámce, že EU nebude mít nic. Co by podle vás měla získat? A je podle vás morální se snažit něco vytěžit na pomoci druhým - tedy na tom, že EU Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Kolín má nové přístaviště pro malá plavidla

13:33 Ředitelství vodních cest: Kolín má nové přístaviště pro malá plavidla

Nové veřejné přístaviště pro malá plavidla v Kolíně rozšiřuje síť veřejných přístavišť o další moder…