Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

22.08.2017 11:02 | Zprávy

Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10 hodin.

Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu
Foto: Garden Food Festival
Popisek: Garden Food Festival

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku. Kromě restaurací zvučných jmen jako je například olomoucký Lobster, pražské restaurace Grand Cru a Srí Lankan Curry House, se na letošním Garden Food Festivalu objeví i lokální restaurace jako je Restaurace UNO Zlín, restaurace Lesního hotelu, Restaurace Octárna z Kroměříže či kuchaři nově otevřeného Grandhotelu Tatra z Velkých Karlovic nebo třeba restaurace FitFoodie, která se festivalu zúčastnila už v roce 2016. „Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant a doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodává Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. „V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Kulhánek byl položen dotaz

Ministr Kulhánek: Nedostatek bydlení neustále roste

To je naprostá pravda, nemyslíte ale také, že naprosté selhání této vlády, když jste 4 roky u moci a výsledek je takový, že přibývá nedostatek bydlení?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Tajemná obálka TGM se otevře 19. září v přímém přenosu Radiožurnálu

16:08 Český rozhlas: Tajemná obálka TGM se otevře 19. září v přímém přenosu Radiožurnálu

Už dvacet let čeká veřejnost na otevření obálky, která by měla ukrývat poslední zaznamenaná slova To…