Zaměstnanci Potravinářské inspekce uhradili 7 259 školních obědů dětem v tíživé situaci

29.10.2016 19:31

Při příležitosti 30 let existence Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) uspořádali její zaměstnanci charitativní akci, v rámci které věnovali ze svých soukromých prostředků celkem 181 485 Kč projektu „Obědy pro děti“.

Zaměstnanci Potravinářské inspekce uhradili 7 259 školních obědů dětem v tíživé situaci
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Jde o projekt obecně prospěšné společnosti Women For Women, která se zaměřuje na pomoc rodičům a dětem v tíživé situaci, kterou nedokážou vlastními silami řešit.

Cílem projektu Obědy pro děti je pomoci dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit zaplatit obědy ve školních jídelnách. Jde o školáky, jejichž situace je dlouhodobá a kteří nemají vidinu brzkého zlepšení situace. Pro tyto děti mohou být obědy ve školní jídelně mnohdy jediným pravidelným teplým jídlem, ačkoli se rodiče tuto situaci snaží řešit. Prostředky podpory putují přímo vedení základních škol, případně školních jídelen, které jsou samy příspěvkovými organizacemi.

„Jsem rád, že se podařilo zlepšit situaci tolika dětí a že si naši zaměstnanci v takovém rozsahu našli cestu k charitativnímu projektu souvisícímu s naší činností.“ poznamenal ústřední ředitel SZPI Martin Klanica.

„I díky vydatné pomoci zaměstnanců Potravinářské inspekce se výrazným způsobem zvýší počet dětí, které dostanou školní oběd.“ uvedla Ivana Tykač, ředitelka Women for Women a iniciátorka projektu Obědy pro děti. Podle jejích slov se za první dva měsíce právě probíhajícího školního roku jedná již o 3473 podpořených dětí v celkové hodnotě 5.338.648 korun, což je o 187 podpořených dětí více, než za celý loňský školní rok.

Sbírka mezi zaměstnanci SZPI se uskutečnila jednak prostřednictvím dražby vlastních fotografií, které sami zaměstnanci do dražby přihlásili a následně jejich kolegové vydražili a jednak prostřednictvím sbírkové pokladničky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…