Zástupci Rosatomu se zúčastnili konference VVER-2019 v Praze

14.11.2019 10:06

11. - 12. listopadu 2019 se zástupci řady divizí ruské korporace pro atomovou energii Rosatom zúčastnili VII. mezinárodní konference VVER-2019, která proběhla v Praze.

Zástupci Rosatomu se zúčastnili konference VVER-2019 v Praze
Foto: Rosatom
Popisek: Leoš Tomíček při prezentaci na konferenci VVER

V jednotlivých tematických celcích konference své příspěvky představili zástupci Rusatom Overseas, TVEL, Rusatom Servis, společností z koncernu Rosenergoatom, Korporativní akademie Rosatomu, Rosatom Central Europe a dalších.

„Provoz reaktorů VVER fakticky daly vzniknout zcela novému vědeckému a průmyslovému oboru v rámci celosvětového jaderného odvětví. Dnes tyto reaktory vyrábějí elektřinu nejen v Rusku, ale i v mnoha dalších zemích, proto tento projekt zcela bez obav označujeme za mezinárodní. Konference VVER-2019 je úžasnou platformou pro výměnu zkušeností a znalostí mezi odborníky, kteří se na vývoji a uplatňování této technologie podílejí. Účast velkého počtu partnerů z různých zemí potvrzuje myšlenku, že dnes je to už skutečně celosvětový fenomén,“ poznamenal ředitel Rosatom Central Europe Sergej Margelov.

Během sekce New Build, věnované novým projektům, prezident Rusatom Overseas Leoš Tomíček představil vývoj a evoluci reaktorů VVER a zdůraznil význam mezinárodní spolupráce při realizaci projektů na výstavbu jaderných elektráren s reaktory tohoto typu.

„Za posledních 14 let Rosatom uvedl do provozu 15 bloků v Rusku a v zahraničí.  Dnes je v různých fázích realizace 36 bloků po celém světě, včetně evropských zemí jako Maďarsko, Finsko a Bělorusko a každým rokem přibývá dokončených referenčních projektů VVER-1200 generace III+. Zkušenosti, kterými disponuje Rosatom, lze uplatnit v kterékoliv zemi Evropy, a to s maximálním zapojením českého průmyslu,“ uvedl Leoš Tomíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…