Zástupci SUZ MV diskutovali o integraci cizinců na česko-bavorském fóru v Plzni

19.01.2019 17:01

Na integraci cizinců z pohledu veřejné správy byl zaměřen česko-bavorský workshop, který 17. ledna pořádala v Plzni Západočeská univerzita (ZČU) ve spolupráci se SUZ MV a Univerzitou Bayreuth.

Zástupci SUZ MV diskutovali o integraci cizinců na česko-bavorském fóru v Plzni
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Kromě zástupců výše zmíněných institucí se akce za velkého zájmu studentů a učitelů ZČU a představitelů veřejné správy Plzeňského kraje účastnili i zástupci Odboru azylové a migrační politiky MV a bavorských zemských úřadů.

Za správu uprchlických zařízení Ministerstva vnitra se akce zúčastnil ředitel Pavel Bacík, vedoucí odboru Center pro integraci cizinců (CPIC) SUZ MV Jiří Vesecký, vedoucí CPIC pro Plzeňský kraj Petra Soukupová a za OAMP Jan Kepka.

Ředitel Bacík označil téma integrace cizinců za vlajkovou loď činnosti SUZ MV a ve své prezentaci se soustředil především na problémy spojené s pracovní migrací a jejich řešením.

Hlavní řečník bavorské strany, policejní prezident Horních Frank Alfons Schieder, zdůraznil zajištění pocitu bezpečí obyvatelstva nejen v bavorském prostředí za prioritní úkol integračního úsilí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…