Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra: I drobný úraz v zahraničí může nepříjemně zamávat vaším rozpočtem

27.06.2019 21:20

Letní prázdniny jsou za dveřmi a jako každý rok se spousta Čechů chystá vyrazit do zahraničí. Ať už máte v plánu se týden slunit na pláži, nebo absolvovat horskou turistiku, měli byste při všech svých aktivitách myslet na své zdraví.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra: I drobný úraz v zahraničí může nepříjemně zamávat vaším rozpočtem
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

Nešťastná náhoda v podobě úrazu či nemoci se vám může přihodit kdekoli a je dobré být na ni připraven. Bez cestovního pojištění do zahraničí rozhodně nevyjíždějte. Lehkovážnost by se vám nemusela vyplatit. I menší úraz totiž může nejen zkazit dovolenou, ale i citelně zamávat rodinným rozpočtem.  

Cestujete-li do zahraničí, vždy si s sebou berte kartičku své zdravotní pojišťovny. Mějte však na paměti, že ani ona není všemocná a v zemích Evropské unie (EU) kryje jen lékařsky nezbytnou zdravotní péči. Mimo EU ji pak neuplatníte vůbec. Vyjet za hranice naší vlasti bez cestovního pojištění je zkrátka hazard. To potvrzuje i Hana Kadečková, tisková mluvčí Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR): „Ještě dost Čechů si stále neuvědomuje, že zatímco v tuzemsku mají ošetření automaticky hrazeno ze zdravotního pojištění, v zahraničí to tak není. Mohou pak být nepříjemně zaskočeni neplánovanými výdaji u lékaře. Náklady na cestovní pojištění jsou přitom ve srovnání s částkou, kterou pak musí za zdravotní péči v zahraničí uhradit, naprosto minimální.“   

Krytí již od 12 Kč za den

U Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR spolupracující s ERGO pojišťovnou máte na výběr z mnoha tarifů cestovního pojištění. Tarif si zvolíte podle vašich preferencí a s ohledem na to, zda plánujete cestu po Evropě, či mimo ni. Kategorie Trip zahrnuje pojištění výloh a asistenční služby, TripALL nabízí kompletní pojistnou ochranu včetně léčebných výloh, asistenční služby, pojištění v případě úrazu, pojištění zavazadla a odpovědnosti a TripMAX poskytuje kompletní pojistnou ochranu s navýšeným plněním.

Využijete-li například základního tarifu E-Trip na dovolenou po Evropě, vyjde cestovní pojištění dospělého člověka na pouhých 12 korun za den. Pojistná částka za desetidenní dovolenou v Evropě tak bude stát jen 120 korun. Přitom, jestliže se vám něco přihodí, máte hrazeny léčebné výlohy i v tomto základním tarifu v neomezené výši. Pokud ale chcete cestovat s absolutním klidem, je vhodnější uzavřít pojištění MAX. S ním máte po Evropě také neomezené krytí léčebných výloh a mimo Evropu je hranice nastavena až na deset milionů korun. 

Prázdninový bonus – cestovní pojištění pro děti zcela zdarma

Uzavřete-li cestovní pojištění v průběhu července nebo srpna, mají vaše děti cestovní pojištění zcela zdarma. Při cestování v rámci ČR můžete pojištění uzavírat od července až do konce září a děti jej budou mít stále zdarma. Tento bonus se hodí například na dětské letní tábory. Pojištění po Česku se vztahuje na úraz s trvalými následky a pobyt v nemocnici, ale i na krádež zavazadel (kromě kol a plavidel) a na odpovědnost za škodu způsobenou vaším dítětem například na ubytovacím zařízení nebo cenných věcech či sportovní výbavě kamaráda. Tento bonus lze uzavřít pouze na pobočkách ZP 211, nikoli online a nejde jej kombinovat s ostatními slevami ani s rodinnou slevou 20 %.

Rodinné pojištění se slevou 20 %

Pokud se chystáte v létě na dovolenou s celou rodinou, u ZP MV ČR můžete využít 20% slevu na rodinné pojištění. Za rodinu se počítá už jeden dospělý a jedno dítě do 15 let. Podmínkou je, že se musí jednat o přímé příbuzné (děti, rodiče, prarodiče) a alespoň jeden z nich musí být klientem ZP MV ČR. 

Skupinová sleva 10 %

Cestuje-li do zahraničí skupina od pěti lidí výše, je pro ně výhodné sjednat si u ZP MV ČR pojištění s 10% slevou. Tu pojišťovna poskytuje alespoň pětičlenným skupinám pojištěným jednou pojistnou smlouvou.

Benefit pro studenty – cestovní pojištění ZDARMA

Pro studenty ve věku od 15 do 26 let, kteří jsou zároveň pojištěnci ZP MV ČR, i nadále platí pojištění léčebných výloh v zahraničí a asistence na území Evropy na 60 dnů zdarma. V případě, že se jedná o studijní pobyt, mohou studenti využít až 180 dnů bezplatného krytí.

Pojištění pro domácího mazlíčka

Pokud si nedokážete představit dovolenou bez svého zvířecího kamaráda, pak i jemu můžete sjednat cestovní pojištění. Pokrývá náklady na ošetření ve veterinární ordinaci až do výše 10 000 Kč a pojištění za škodu způsobenou zvířetem až do výše tří milionů korun.

Nezapomeňte na domácnost 

Z opuštěného bytu se během vaší dovolené může stát lákadlo pro zloděje. ZP MV ČR proto nabízí pojištění trvale obydlené domácnosti po dobu vašeho pobytu v zahraničí (maximálně na 21 dní), a to v rámci tarifu E/W-TrippALL a E/W-TripMAX. Pojistka se vztahuje na krádeže vloupáním a na prokázaný pokus o vloupání.

Na pobočce i online

Cestovní pojištění je možné sjednat si na kterékoli z téměř stovky poboček ZP 211 po celé ČR, ale i online z pohodlí domova. Více  ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.