Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR od července přibude 8014 nových klientů

16.04.2020 8:39

V průběhu ledna až března se k Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) přihlásilo 8014 nových klientů. Ukazují to předběžné výsledky Centrálního registru pojištěnců z 9. dubna. Ve srovnání s ostatními zdravotními pojišťovnami má ZP MV ČR nejlepší celkové saldo, tedy rozdíl mezi přicházejícími a odcházejícími pojištěnci.

Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR od července přibude 8014 nových klientů
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Vážíme si důvěry nově příchozích pojištěnců a stejně tak i těch, kteří nám zůstávají věrní. Snažíme se klientům zpřístupnit zdravotní služby i v této epidemiologicky náročné době a zdá se, že klienti naši snahu oceňují,“ okomentoval výsledky letošního prvního přestupního období generální ředitel ZP MV ČR David Kostka.

Klienti ZP 211 začali ve větší míře využívat možnost přihlásit se k pojišťovně prostřednictvím online přihlášky. Nejvyšší počet nově přicházejících klientů je ve věku kolem třiceti let. A to jak mužů, tak žen.

ZP MV ČR po vypuknutí koronavirové epidemie veřejně garantovala úhradu zdravotních služeb, podpořila platby lékařům za poskytování distanční péče – tedy zdravotní konzultace na dálku, zpřístupnila klientům Virtuální kliniku EUC, či nabídla pojištěncům nový příspěvek z fondu prevence na nákup dezinfekce či ochranných roušek.

ZP MV ČR působí na českém trhu již osmadvacátým rokem a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. Má smlouvy se všemi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními kdekoliv na území ČR. V současnosti má více než 1,3 milionu klientů. Jako jediná zdravotní pojišťovna v zemi je již tři roky za sebou držitelkou prestižního mezinárodního titulu Czech Superbrands.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…