Železniční trať Polička – Žďárec u Skutče slaví 125. výročí, České dráhy vypraví historické vlaky

14.10.2022 11:48 | Tisková zpráva

Místní dráha mezi Poličkou a Žďárcem u Skutče bude v sobotu 15. října slavit své 125. výročí. České dráhy při této příležitosti vypraví historické vlaky z České Třebové a Pardubic, které tímto úsekem několikrát během dne projedou.

Železniční trať Polička – Žďárec u Skutče slaví 125. výročí, České dráhy vypraví historické vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Fanoušci železnice se mohou těšit na jízdy parního vlaku v čele s lokomotivou „Ventilovkou“ (431.032) a historického motoráčku řady M131 „Hurvínek“. Na nádraží v Poličce bude přichystaná menší výstava kolejových vozidel.

Parní vlak bude v sobotu ráno vyjíždět v 6:45 z České Třebové a pojede přes Svitavy do Poličky (příj. v 7:58), odkud bude po přibližně hodinové přestávce pokračovat až do Žďárce u Skutče. Odtud se historická souprava přes poledne vrátí do Poličky, následně vyrazí do Borové u Poličky a během odpoledne odveze cestující přes Poličku a Svitavy zpět do České Třebové (příj. v 17:30).

Jubileum tratě připomene také historický motoráček „Hurvínek“, který pojede do Poličky z krajského města. Z pardubického hlavního nádraží bude odjíždět v 8:20 a pojede přes Chrudim a Ždárec u Skutče do Poličky (příj. v 10:33). Přes poledne odveze motoráček zájemce do Žďárce u Skutče a zpět a v 15:53 se vydá z Poličky na zpáteční cestu do Pardubic.

Součástí oslav bude také výstava kolejových vozidel v Poličce. Zájemci se také budou moci svézt na otevřeném voze v čele s lokomotivou ř. 701 (Prasátko).

tabulka

tabulka

Jízdné ve zvláštních vlacích

Jízdenky na zvláštní vlaky bude možné zakoupit přímo u vlakového personálu. Jízdné bude záviset na projeté vzdálenosti:

tabulka

Podrobnosti o akci jsou na portálu Vlakem na výlet (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …