Zlínský kraj: V Kunovicích řidiči nově jezdí po zrekonstruovaném průtahu

10.08.2022 17:51 | Tisková zpráva

V Kunovicích na Uherskohradišťsku byl v pondělí 8. srpna slavnostně otevřen zrekonstruovaný průtah silnice I/55, vedoucí centrem města.

Zlínský kraj: V Kunovicích řidiči nově jezdí po zrekonstruovaném průtahu
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Úsek dlouhý 1,2 kilometru byl částečně rozšířen, dostal nový povrch, upraveny byly křižovatky i souběžné trasy pro pěší a cyklisty.

„Modernizovaný průtah Kunovic přinese vyšší bezpečnost všech účastníků silničního provozu včetně chodců a cyklistů. Posílena byla i jeho kapacita, která byla již dlouho nevyhovující a způsobovala zejména v pracovních dnech opakující se dopravní zácpy a také vyšší nehodovost," uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Radek Doležel.

Rekonstrukce průtahu, zahájená loni v červenci, přišla na 116 milionů korun bez DPH. Investorem stavby bylo Ředitelství silnic a dálnic ČR. To do budoucna počítá s obchvatem Kunovic, od nějž lze očekávat výrazné zklidnění silničního provozu v centru města.

Silnice I/55 je významnou dopravní tepnou severojižního směru, která na svém tahu napříč třemi kraji prochází řadou měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…