Zlínský kraj se představuje na bratislavském veletrhu

27.01.2018 16:07

Zlínský kraj se představuje na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavě, kde jetradičním vystavovatelem.

Zlínský kraj se představuje na bratislavském veletrhu
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

V tomto roce jej najdete v pavilonu B2, stánek číslo 502. U čtyř pultů je připravena nabídka turistických atraktivit stejně pestrá jako region samotný. Dokumentují to i grafické panely, kterými kraj láká do expozice – tradiční folklorní motiv ze Slovácka doplňuje jedinečná architektura Jurkovičovy rozhledny postavené v Rožnově pod Radhoštěm a výjev z expozice Princip Baťa ve Zlíně.

Touto symbolikou kraj připomíná jak bohatství lidových tradic, tak pestrou nabídku možností k aktivnímu trávení volného času, ale i vztah k událostem vedoucím před sto lety ke vzniku společného státu Čechů a Slováků.

„Pro dokreslení toho, jak je Zlínský kraj atraktivní, je v provozu velkoplošná obrazovka, na níž je různorodost regionu ukázána. Můžete se rozhodnout pro horskou turistiku, lázně, vinařská údolí, archeologická naleziště z doby Velkomoravské říše, církevní památky a historicky cenné stavby, ale i moderní baťovskou funkcionalistickou architekturu," láká návštěvníky veletrhu do kraje Jan Pijáček, krajský radní pro cestovní ruch.

Region poskytuje bohaté sportovní vyžití. Kvalitní lyžařské dráhy pro sjezd i běh skýtají například Pustevny, Kohútka, Velké Karlovice a Hostýnské vrchy. Podél toku řeky Bečvy prochází 160 km dlouhá moderní cyklostezka, která navazuje na síť moravských, rakouských a slovenských tras.

Množství návštěvníků vyhledává Zlínský kraj k ozdravným, léčebným, relaxačním či rekreačním pobytům. Oblíbené jsou především lázně Luhačovice, které mají dlouholetou tradici lázeňské léčby dýchacích cest, trávicího ústrojí, diabetu a pohybového aparátu. Proslulé jsou přírodními léčivými prameny, příznivými klimatickými podmínkami a také typickou architekturou z dílny slovenského básníka dřeva Dušana Samo Jurkoviče. Celosvětovému uznání se těší Podzámecká i Květná zahrada a Arcibiskupský zámek v Kroměříži, které jsou zapsány do listiny světového dědictví UNESCO, stejně jako Slovácká jízda králů. Největší oblibu mezi návštěvníky kraje má zoologická zahrada ve Zlíně-Lešné, která patří mezi ty nejkrásnější v Evropě.

Za výlet dále stojí barokní zámek v Buchlovicích, hrad Buchlov nebo poutní místa Velehrad či Hostýn. Jedinečný je památník Velké Moravy ve Starém Městě, archeoskanzen v Modré, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm či areál staveb na Pustevnách. Zážitek lidové kultury a tradic přináší také Vánoční jarmark v Rožnově pod Radhoštěm nebo mikulášská a čertovská nadílka ve Valašských Kloboukách. Kraj ale žije také současnou kulturou. Každoročně se v Uherském Hradišti koná Letní filmová škola a ve Zlíně Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…