dTest: Elektrický kartáček není nutně lepší než obyčejný

28.01.2019 20:34

Váháte, zda je účinnější čistit si zuby klasickým kartáčkem, nebo se vyplatí investovat do elektrického? Spotřebitelské organizace nemají jednoznačnou odpověď. Můžete se proto bez obav rozhodnout podle vlastních kritérií.

dTest: Elektrický kartáček není nutně lepší než obyčejný
Foto: dTest
Popisek: dTest

 

Elektrický kartáček má své přednosti. Zastane většinu manuální práce. Stačí jej jen přesouvat z jednoho zubu na druhý. Může čistit důkladněji než naše ruka s běžným kartáčkem, protože automaticky ovládá ty správné pohyby. I v tomto případě však záleží na zvolené technice. Mnohé výrobky mají časovač, který pomáhá dodržet dvouminutovou doporučenou dobu čištění. Elektrický kartáček je vhodným řešením pro osoby s motorickými problémy, například pro menší děti, lidi se sníženou silou ramen nebo rukou. Jiné však může odradit svými vibracemi.

Čas vám elektrický kartáček neušetří. U každého zubu musíte vydržet stejně jako s klasickým a bez zubní nitě nebo mezizubního kartáčku se neobejdete. Pokud se pro něj rozhodnete, věnujte při nákupu pozornost jeho výdrži. Spotřebitelské testy ukázaly, že baterie zpravidla nevydrží dlouho a je třeba kartáček po každém čištění znovu nabít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…