dTest: Hliníkové grilovací nádobí škodí zdraví

23.05.2018 21:17 | Zprávy

Při grilování je zdravější steak, rybu či houby nevystavovat přímému ohni a používat vhodné nádoby. Neměly by však být hliníkové, protože se z nich do jídla uvolňují škodlivé látky. Upozornila na to německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest.

dTest: Hliníkové grilovací nádobí škodí zdraví
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

Grilovací nádoby mají své výhody. Díky nim se potraviny nepřipálí k roštu a není ho pak třeba drhnout. Menší kousky z nich nepadají do ohně. Nejdůležitější však je, že nádoby brání v usazování některých škodlivých látek v grilovaných potravinách. Brání stékání tuku a masových šťáv do ohně, při kterém se vytvářejí rakovinotvorné polyaromatické uhlovodíky a s dýmem se dostávají do opékaného masa, ve kterém se pak hromadí. Zejména kůrčička grilovaných potravin pak může obsahovat vysoké množství škodlivých látek.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč by se Ukrajina měla vzdát svého území?

Jde přeci o princip, proč ustupovat agresorovi? A proč vám taky píšu je, že nechápu, jak jste to myslel, že bude Ukrajina válčit o své zájmy do posledního Čecha či Slováka. Vždyť přeci ČR žádné vojáky do boje na Ukrajinu nevysílá, co vím, tak tam šlo válčit jen pár lidí dobrovolně a vláda ani vojáky...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vojenské lesy a statky pomohly vodě v Brdech

7:10 Vojenské lesy a statky pomohly vodě v Brdech

Revitalizace pramenišť v Brdech, která začala na konci minulého roku je u konce. Pracovníci Vojenský…