Fico obviňuje Radičovou: Od Penty prý dostala peníze

06.02.2012 14:39

Spis Gorila zasahuje stále větší část slovenské politické scény. Už před časem obvinil Robert Fico, šéf nejsilnější strany Směr, premiérku Ivetu Radičovou, že se setkala s představitelem slovenské Penty Jaroslavem Haščákem u sebe doma. A v neděli přiznal předseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda, že Smer "nestrieľa do vzduchu".

Fico obviňuje Radičovou: Od Penty prý dostala peníze
Foto: Topnovinky.sk
Popisek: Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová

Dzurinda zároveň potvrdil to, o čem dlouho Radičová mlčela, a totiž že se v jejím domě setkal s Haščákem. "O čom inom, ako o finančnej podpore sa niekto môže baviť s prezidentským kandidátom pred prezidentskými voľbami, aký iný zmysel takéto stretnutie mohlo mať," na to konto reagoval Fico s tím, že všichni tehdy spoléhali na vítězství Radičové v prezidentských volbách a tudíž prý musela Radičová nějaké peníze na kampaň sehnat.


Rozhovor s Haščákem trval podle Dzurindy asi patnáct minut. Dzurinda také podotkl, že nepovažuje setkávání politiků s podnikateli za nic nepřijatelného, osobně ale lidi z Penty, právě s výjimkou Haščáka, nezná: "Z J&T by som nespoznal nikoho," poznamenal dnes Dzurinda pro sme.sk.


"Považujem to za normálny štandardný postup, najmä v prípade zamestnávateľov, ktorí majú na Slovensku sedemtisíc zamestnancov, poistencov, ktorá má 1,4 milióna poistencov," řekla o setkání premiérka s tím, že "nekomunikovať s takýmito reprezentantmi považujem za úplne choré a nemiestne“.

Radičová: Chtějí odpoutat pozornost


Setkání s Haščákem nakonec až 2. února potvrdila i Radičová. Sdělila, že u ní doma bylo více představitelů finanční skupiny Penta, to však prý bylo v době, kdy nebyla ve vrcholných politických funkcích. K tomu Radičová ostře odmítá, že by Penta měla cokoliv společného s její kampaní před prezidentskými volbami: "Samotná Penta a moje prezidentské voľby nemali absolútne nič spoločné," řekla Radičová pro agenturu SITA.


Premiérka Iveta Radičová podle vlastních slov chápe, proč se někteří politici necítí příjemně, anebo jsou dokonce nervózní a snaží se odpoutat pozornost: „Môže niekto myslieť vážne, že som na stretnutí v roku 2009 dohadovala privatizácie z rokov 2002 až 2005? To snáď nie,“ reagovala.
 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …