Klikař Krejčíř: Jihoafrický soud odročil jeho případ, obžaloba nemá důkazy

11.05.2012 16:33

Soud s Radovanem Krejčířem začne v JAR v říjnu. Uprchlý český podnikatel se má zodpovídat z účasti na údajném loupežném přepadení, Krejčíř však jakoukoli vinu popírá. Obžaloba mu zatím neprokázala ani pojistný podvod, kterého se Radovan Krejčíř měl podle ní také dopustit.

Klikař Krejčíř: Jihoafrický soud odročil jeho případ, obžaloba nemá důkazy
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Městský soud v Pretorii stanovil začátek přelíčení na 9. října. O více času na shromáždění důkazů přitom požádala sama obžaloba, podle které Krejčíř spolu s dalšími dvěma muži spáchal ozbrojenou loupež v pretorijském obchodě s elektronikou ve snaze vymáhat dlužné peníze. 


Sám Krejčíř sice přiznal, že se v kritickou dobu v místě pohyboval, prý ale jen doprovázel své přátele k rozhovoru s majitelem obchodu. Zdroje blízké vyšetřování nicméně uvedly, že lupiči šli vymáhat peníze, které majitel obchodu údajně dlužil právě Krejčířovi. 


Uzavřena dosud není ani jeho kauza údajného pojistného podvodu, kdy měl na základě zfalšované lékařské zprávy získat více než 10 milionů korun. I tento případ byl však odročen a jisté není ani datum projednávání žádosti o jeho vydání do České republiky. 



 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …