Rusové, budete mít minimálně tři děti. Putin rozhodl

14.02.2012 12:02

Ruský premiér Putin, který je právě uprostřed prezidentské kampaně, slíbil, že v roce 2050 bude mít Rusko 154 milionů obyvatel, na místo současných 143 milionů. Prý k tomu přispěje on sám – zvýší přídavky a zlepší televizní zábavu, alespoň to slíbil v předvolebním článku v Komsomolské Pravdě.

Rusové, budete mít minimálně tři děti. Putin rozhodl
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

O 11 milionů lidí se prý musí zvýšit počet obyvatel Ruska v budoucích 40 letech. To už Putin navrhoval víckrát. Tentokráte opět vyzývá, aby třetí dítě v rodině nesnížilo životní úroveň. Rusko je podle něj nejrozsáhlejší zemí na světě, která disponuje 40 % světového nerostného bohatství, ale obyvatel tu žije jen dvě procenta. „Naše země by se mohla změnit v pustinu,“ varuje Putin.


Opatření, která navrhuje, považují komentátoři za populistická, stejně jako jeho vize o 154 milionech Rusů – prognózy expertů naopak upozorňují, že Rusko vymírá. Podle nich jich bude za 40 let jen 107 milionů. Nynější premiér a pravděpodobný budoucí prezident slibuje zvýšení přídavků na děti i to, že se nebude odsouvat odchod do důchodu. „Lékaři, vědečtí pracovníci a profesoři na vysokých školách by měli mít v roce 2018 plat dvakrát vyšší, než je průměrná mzda v zemi,“ píše Putin.


Ten také avizoval kvalitnější televizní zábavu na nových kanálech, zaměřených na kulturu, pohádky či historii. Kde na to všechno hodlá vzít peníze, si ale, stejně jako v minulosti, nechal pro sebe.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …