Rusové, budete mít minimálně tři děti. Putin rozhodl

14.02.2012 12:02

Ruský premiér Putin, který je právě uprostřed prezidentské kampaně, slíbil, že v roce 2050 bude mít Rusko 154 milionů obyvatel, na místo současných 143 milionů. Prý k tomu přispěje on sám – zvýší přídavky a zlepší televizní zábavu, alespoň to slíbil v předvolebním článku v Komsomolské Pravdě.

Rusové, budete mít minimálně tři děti. Putin rozhodl
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

O 11 milionů lidí se prý musí zvýšit počet obyvatel Ruska v budoucích 40 letech. To už Putin navrhoval víckrát. Tentokráte opět vyzývá, aby třetí dítě v rodině nesnížilo životní úroveň. Rusko je podle něj nejrozsáhlejší zemí na světě, která disponuje 40 % světového nerostného bohatství, ale obyvatel tu žije jen dvě procenta. „Naše země by se mohla změnit v pustinu,“ varuje Putin.


Opatření, která navrhuje, považují komentátoři za populistická, stejně jako jeho vize o 154 milionech Rusů – prognózy expertů naopak upozorňují, že Rusko vymírá. Podle nich jich bude za 40 let jen 107 milionů. Nynější premiér a pravděpodobný budoucí prezident slibuje zvýšení přídavků na děti i to, že se nebude odsouvat odchod do důchodu. „Lékaři, vědečtí pracovníci a profesoři na vysokých školách by měli mít v roce 2018 plat dvakrát vyšší, než je průměrná mzda v zemi,“ píše Putin.


Ten také avizoval kvalitnější televizní zábavu na nových kanálech, zaměřených na kulturu, pohádky či historii. Kde na to všechno hodlá vzít peníze, si ale, stejně jako v minulosti, nechal pro sebe.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …