Tisíce lidí znovu protestovaly v Bratislavě. Pak odešly na Landu

10.02.2012 20:17

Protesty v Košicích nebo Bratislavě spolu s plánovaným koncertem Daniela Landy v druhém jmenovaném městě zaplnily řádky tamních internetových deníků. Slováci v pátek odpoledne totiž znovu vyšli do ulic protestovat proti praktikám uvedeným ve spise Gorila.

Tisíce lidí znovu protestovaly v Bratislavě. Pak odešly na Landu
Foto: Youtube.cz
Popisek: Tisíce lidí v Bratislavě na demonstraci proti korupci politiků

V Popradě demonstrovalo přibližně šest set lidí, tedy o polovinu míň než v minulém týdnu. V Bratislavě se sešlo několik tisícovek nespokojených občanů. Podle policistů mohlo jít o tři tisícovky, server SME.sk uváděl počet o tisícovku menší. Nejhorší zájem zaznamenaly Košice, kde bylo jen něco kolem stovky rozezlených. "Zřejmě se jim nechtělo mrznout," komentovali slovenští pozorovatelé tristní stav účasti na demonstraci.

Díky nízkému počtu demonstrantů nebyly hlášeny ani žádné větší střety s policií. Slovenská zpravodajská stanice TA3 hovořila pouze o několika dělobuších a mírnější aktivitě radikálů. Většina z nich se navíc kolem sedmé večerní přesunula na dlouho očekávaný a zcela vyprodaný koncert Daniela Landy v rámci jeho Vozová hradba tour.

I přes slabší účast hodlají organizátoři nadále pokračovat v protestech proti korupčnímu propojení byznysu a politiky, jak jej popisuje spis Gorila (kompletní znění ZDE). V neděli 19. února se tak má dav vydat před bratislavské sídlo společnosti PENTA, která je do celé kauzy nejvíce namočena. 

Mnozí demonstranti již dnes řekli, že před budovou PENTY hodlají využít své ústavní právo na odpor proti těm, kteří chtějí odstranit demokratický pořádek v zemi.

Dodejme, že na demonstrace v srdci Slovenska bylo pozváno na 50 tisíc lidí, 6 tisíc z nich potvrdilo svou účast na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …