Poslanci Evropského parlamentu: Jděte někam s pozdravy sovětské zimy

03.01.2012 8:07

Německá agentura Kath.net před Vánocemi informovala o tom, že Evropský parlament vydal šest vánočních pohlednic, ani jedna však neobsahuje jakýkoli křesťanský motiv. To se nelíbí mnoha poslancům.

Poslanci Evropského parlamentu: Jděte někam s pozdravy sovětské zimy
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Proti tomu vznikla mezi poslanci protestní petice, v níž si stěžují na to, že pohlednice obsahují motivy připomínající oslavy sovětských svátků zimy a urážejí věřící poslance evropského parlamentu. Ti, přestože jsou plátci daní, neměli na výběr těchto „pozdravů sovětské zimy“ žádný vliv.


Připouštějí, že i nevěřící poslanci mají právo na pohlednice bez křesťanských symbolů, toto právo bylo však v tomto případě upřeno jim. Žádají proto předsedu Evropského parlamentu, aby na příští léta zajistil tři pohlednice s křesťanskými motivy Vánoc.


Autor petice rakouský poslanec Ewald Stadler (BZÖ) dále uvádí, že tato zdánlivá maličkost ukazuje hluboký úpadek hodnot EU.

Je to letos už podruhé, co se něco podobného stalo. Na začátku roku šlo o vydání 3,3 milionů kusů školních kalendářů EU pro britské středoškolské studenty, v nichž byly vyznačeny svátky všech náboženství, jen křesťanské svátky v nich zaznamenány nebyly. Tehdy proti tomu protestovala katolická biskupská konference EU a příslušný komisař je ujistil, že šlo o omyl a že nic podobného napříště opakovat nebude.


 

reklama

autor: Miloš Dostál

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

8:43 Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

„Včerejšek nefunguje, nefungují ani včerejší kontakty“ – to byla slova ministra zahraničí Lubomíra Z…